Amenajari Exterioare Balcon si terasa

4 accesorii esențiale pentru o baie elegantă, confortabilă și funcțională

Ai fi surprins să afli că, folosind doar câteva accesorii, îți poți transforma baia într-o încăpere în care nu ești doar nevoit să-ți petreci o parte din timp, ci în care îți face plăcere să te retragi pentru a-ți încărca bateriile sau pentru a te relaxa? Ei bine, e adevărat. Camera ta de baie își poate atinge potențialul maxim cu ajutorul câtorva obiecte atent alese, care fie măresc spațiul de depozitare, fie îți asigură confortul necesar atunci când vrei să te bucuri de câteva momente de solitudine binevenită.

Iată care sunt accesoriile obligatorii pentru o baie care-ți satisface toate nevoile.

Buzunarele textile de perete

Buzunarele textile de perete sunt o soluție incredibil de ingenioasă de depozitare pentru spațiile mici, îndeplinind totodată și un rol estetic. Aceste accesorii pentru baie se montează ușor, agățându-le pur și simplu într-un cui pe ușă sau perete și profitând astfel din plin de dimensiunile în general modeste ale unei băi de apartament. Pot avea compartimente de diferite mărimi, iar unele suporturi pot număra până la douăsprezece buzunare perfecte pentru a depozita produsele cosmetice sau alte obiecte pe care vrei să le ții la îndemână. Există și suporturi din poliester care pot fi prinse de aceeași bară de care este prinsă perdeaua de la duș, realizate special pentru a depozita șamponul, gelul de duș, lufa, sărurile de baie și celelalte produse cosmetice pentru baie.

Suportul pentru hârtie igienică și reviste

Recunoaște, se mai întâmplă să nu iei telefonul cu tine în baie și să regreți că n-ai nimic de citit, mai ales dacă știi deja pe de rost ce scrie pe cutia de detergent sau pe tubul cu loțiune hidratantă. Ca să nu mai spunem că parcă niciodată nu găsești un loc potrivit pentru a depozita hârtia igienică – departe de raza de acțiune a stropilor de apă, dar la îndemână. Un suport pentru hârtie igienică și reviste, realizat din oțel cromat, este o alegere pentru care te va felicita întreaga familie.

Covorașele absorbante antiderapante

Chiar dacă ai instalat în baie încălzire prin pardoseală, asta nu înseamnă că vei renunța să așezi în fața cabinei de duș sau a căzii niște covorașe de baie asortate la decorul încăperii. Trebuie să știi că acestea nu sunt un moft, ci o necesitate: absorb apa și te protejează împotriva gresiei reci și alunecoase. Trebuie să ai însă grijă când le alegi, pentru că trebuie să fie realizate din materiale ușor de întreținut, care să aibă pe o parte un strat antiderapant. Poți opta ori pentru covoare de baie din materiale naturale (bumbacul sau bambusul fiind printre cele mai practice), fie pentru unele din materiale sintetice, mai rezistente și mai ușor de curățat (polipropilenă, poliester, PVC).

Coșul de gunoi cu rol funcțional și decorativ

E foarte util un coș de gunoi în baie, și asta e o certitudine. Dar dacă tot urmează să ocupi o bucată din spațiul și așa modest al băii cu un coș de gunoi, de ce n-ai face lucrul acesta cu stil? Există numeroase modele de coșuri de gunoi realizate din polirășină, care pot aduce o pată de culoare în camera de baie. Unele au chiar un design foarte elegant care nu lasă pe nimeni să bănuiască rolul banal pe care îl îndeplinește un astfel de recipient.

După cum vezi, sugestiile de mai sus nu implică nici renovări ample, nici investiții costisitoare. E suficient să alegi accesoriile respective în funcție de particularitățile băii tale și de stilul în care este amenajată încăperea, și te vei putea bucura de un spațiu bine organizat, practic și elegant în același timp.

Related posts

E timpul pentru un grătar? Îți propunem un design de grădină în ton cu anul 2021

Adina Meyers

Buruienile din gradinile noastre

Adina Meyers

Calendarul de toamna al gradinarului

Adina Meyers