Practic

3 surse surprinzătoare de poluare a aerului din casă și cum le poți curăța

În timp ce majoritatea murdăriei din gospodărie este ușor de văzut, poluanții care afectează aerul din interior sunt greu de detectat.

De fapt, majoritatea caselor și apartamentelor au câteva probleme de calitate a aerului, fără semne indicative. Când poluarea pătrunde, acesta poate provoca probleme, făcând ca aerul din casa ta să fie dăunător pentru sănătate.

 

Unele produse cu citrice sunt toxice

Lumânările parfumate cu citrice și produsele de curățat oferă un miros uimitor casei tale. Partea negativă: substanțele chimice pe care le emit pot transforma aerul interior într-o infuzie toxică.

Limonenul, ingredientul natural care oferă lumânărilor parfumate și produselor de curățare mirosul proaspăt de lămâie este o substanță chimică organică volatilă.

Deși nu toți COV sunt periculoși, acesta devine deosebit de dăunător atunci când se amestecă cu ozon la nivelul solului, care se află în majoritatea caselor. Împreună formează formaldehidă, un cancerigen cunoscut cauzator al cancerului.

Ce poți face pentru a reduce poluarea pe care o creează limonenul?

 

Primul pas: scăpați de lumânările parfumate citrice și de produsele de curățare care conțin COV. Apoi: Deschideți ferestrele și aerisiți-vă casa.

Poate doriți să investiți și în câteva plante-păianjen. Spre deosebire de alte tipuri de plante de apartament care pot aspira COV din aer, planta- păianjen este deosebit de utilă pentru reducerea substanțelor chimice din aer.

Spuneți nu filtrelor de aer care generează ozon

 

Purificatoarele de aer convenționale sporesc calitatea aerului din interior prin filtrarea poluanților obișnuiți, cum ar fi

  • praful
  • parul de animale.

Filtrele de aer cu precipitator electrostatic funcționează diferit. Acestea elimină și colectează contaminanții aerieni folosind o încărcare electrică care produce ozon. Și asta este o problemă.

 

Când ozonul este foarte sus în atmosfera unde îi aparține, ne protejează de razele ultraviolete periculoase, ceea ce este bine. Cu toate acestea, atunci când este la nivelul solului, devine un iritant respirator care agravează alergiile și astmul.

  • Dacă nu aveți alergii sau astm și trăiți într-un mediu fără fum, aspirarea regulată și praful vor îmbunătăți calitatea aerului din interior.
  • Adăugarea și utilizarea unui ventilator de evacuare în bucătărie și baie vă va ajuta, de asemenea.

 

Țigările electronice sunt de luat în seamă

 

Ar putea fi mai puțin dăunătoare decât țigările tradiționale, dar pot polua aerul interior.

 

Fumul secundar din tigarile electronice și din tutun rămâne în aer mai mult decât crezi. Creează un reziduu lipicios numit fum de mână, care se agață de suprafețele interioare, conform mai multor studii majore.

Ceea ce face ca fumul pasiv să fie dăunător este că eliberează toxinele chimice găsite în vaporii pasivi și fumează zile, săptămâni, luni și da, în unele cazuri chiar și la ani după eliminarea fumului.

Mai rău, atunci când fumul de mână se amestecă cu alte substanțe chimice din aer, un bun exemplu este acidul azotat din gazele de gătit, devine și mai dăunător pentru inhalare.

 

Puteți elimina fumul de mână?

Adevărul este, da și nu.

 

Primul pas: testați dacă există daune cauzate de fumul pasiv.

 

Pentru toxinele din tutun, puteți utiliza un test de suprafață al nicotinei.

Apoi: îndepărtați fumul de mână.

Iată ce se întâmplă, fumul de mână se scurge pe suprafețe poroase, ceea ce poate face imposibilă îndepărtarea. Dacă ați fumat în casă de ani și ani, specialistii recomanda înlocuirea suprafețelor poroase, care includ tapițerie, covor și gips-carton.

Related posts

Chiuvete de bucătarie din inox, compozit, ceramica sau sticla- Tu ce alegi?

Adina Meyers

6 moduri de a profita la maximum de o motocoasă 

Adina Meyers

Si copii merita o baie a lor

Adina Meyers