Advertoriale

3 idei pentru a transforma aspectul mobilierului cu sertare prin schimbarea mânerelor

Sursă foto: Shutterstock

Mobilierul cu sertare face parte din multe scheme de design interior, aducând atât funcționalitate, cât și estetică. Însă, cu trecerea timpului, acest mobilier poate să pară monoton sau să nu se mai potrivească cu stilul actual al casei.

În acest sens, schimbarea mânerelor poate fi o modalitate simplă, dar de impact, prin care poți da o nouă viață și personalitate pieselor de mobilă. Verifică cele 3 idei pe care le-am enumerat în rândurile de mai jos pentru a transforma aspectul mobilierului!

1. Adaugă mânere de mobilă de lux

Mânerele de mobilă de lux pot adăuga rafinament și eleganță pieselor de mobilier. Acestea pot fi confecționate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi alama, cupru, bronz, argint sau chiar aur, sau pot imita foarte bine aceste materiale. Unele mânere de mobilă de lux pot fi încrustate cu pietre prețioase sau semi-prețioase, oferind astfel un aspect deosebit de sofisticat.

Designul și stilul mânerelor de lux variază foarte mult, de la forme clasice la cele moderne. Acestea pot fi personalizate în funcție de preferințe, adăugând originalitate și unicitate mobilierului. Detaliile deosebite, cum ar fi gravurile sau decorațiunile delicate, fac ca mânerele de lux să iasă în evidență și să atragă atenția.

Mânerele de lux au un impact semnificativ asupra aspectului general al mobilierului. Chiar și un detaliu atât de mic poate schimba radical stilul unei piese de mobilier. Prin simpla schimbare a mânerelor, mobilierul poate căpăta un aspect nou și îmbunătățit.

2. Optează pentru mânere tematice sau personalizate

Gândește-te la o temă sau la un stil care să se potrivească cu încăperea sau cu personalitatea ta și alege mânerele în consecință. De exemplu, pentru o cameră cu aer maritim, poți opta pentru mânere în formă de ancoră sau stea de mare. Pentru un interior rustic, mânerele din lemn sau cu aspect de ramuri pot fi alegerea perfectă, adăugând un farmec rustic și natural mobilierului. Această abordare îți permite să transformi piesa de mobilier într-o piesă unică, care să-ți reflecte cât mai bine gusturile și preferințele.

În plus, fiecare persoană are gusturi și preferințe diferite, iar personalizarea mânerelor poate fi o modalitate excelentă de a-ți exprima stilul și personalitatea. Poți alege mânere cu designuri unice sau chiar să personalizezi mânerele existente prin vopsire sau adăugarea de elemente decorative. 

3. Instalează mânere vintage sau retro

Mânerele vintage sau retro pot aduce o notă distinctă și deosebită mobilierului, schimbând complet aspectul acestuia. Această alegere poate să dea un aer nou unui mobilier mai vechi sau poate crea un contrast interesant cu un mobilier modern. Mânerele vintage pot adăuga o notă de autenticitate și de personalitate mobilierului, reînviind un stil vechi. 

Mânerele vintage sau retro pot fi integrate în diferite stiluri de decor, adăugând un farmec aparte. Ele se potrivesc de minune într-un stil shabby chic, unde pot crea un aspect rustic și romantic. De asemenea, pot crea un punct de interes într-un decor minimalist, elementul vintage atrăgând atenția.

Bonus: Alege stilurile contrastante

Contrastul este un element cheie în designul interior și poate fi aplicat și în cazul mobilierului prin schimbarea mânerelor. Alegerea unor mânere care contrastează cu aspectul general al mobilierului poate adăuga o notă unică și interesantă acestuia.

Contrastul prin culoare: Achiziționarea unor mânere de culoare contrastantă cu mobilierul poate aduce un plus de personalitate și unicitate. De exemplu, mânere negre pe mobilier alb, mânere aurii pe mobilier negru sau mânere roșii pe mobilier verde pot crea un contrast atractiv. 

Contrastul prin stil: Alegerea unor mânere cu un stil diferit de cel al mobilierului poate produce un efect unic și interesant. De exemplu, mânere moderne pe mobilier rustic, mânere vintage pe mobilier modern sau mânere minimaliste pe mobilier ornamental. 

Contrastul prin material: Utilizarea unor mânere confecționate dintr-un material diferit de cel al mobilierului poate adăuga un strat suplimentar de contrast. De exemplu, mânere de metal pe mobilier de lemn, mânere de lemn pe mobilier metalic sau mânere de sticlă pe mobilier plastic. 

Contrastul prin formă și dimensiune: Mânerele mari și îndrăznețe pe mobilier mic și delicat, sau mânere mici și subtile pe mobilier mare și robust, pot crea un efect vizual puternic. De asemenea, mânerele cu forme neobișnuite pot adăuga un element surprinzător în contrast cu liniile drepte ale mobilierului.

Schimbarea mânerelor poate transforma cu ușurință aspectul mobilierului cu sertare. Ține cont de aceste idei dacă îți dorești să aduci plus valoare pieselor tale de mobilier!

Related posts

Beneficiile pernei ortopedice: cum să scapi de durerile de gât și spate într-o clipă

Adina Meyers

Descoperă-ţi alter-ego-ul stilistic! Ţinute pentru orice personalitate

Adina Meyers

Iluminează-ți casa cu stil: cum alegi corpuri de iluminat de poveste pentru locuința ta

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe