Amenajari Interioare

Amenajarea propriului birou in 2023: cum să creezi un mediu de lucru productiv

Sursa foto: shutterstock.com

Mulți oameni care petrec ore întregi la birou aspiră la acel colțișor productiv și creativ. Având în vedere că munca de acasă a devenit noua normă pentru majoritatea angajaților, acest lucru este realizabil.

Iată câteva sfaturi despre cum poți să-ți amenajezi biroul de acasă în 2023, astfel încât să fie mai favorabil productivității sau intrării într-o stare de flux creativ?

Creează un spațiu în care îți place să lucrezi

Gândește-te la modul în care poți transforma o cameră într-un loc în care să fii fericit să-ți petreci ore întregi. Pe birou sau pe un perete alăturat, poți agăța un citat motivațional, o pictură, fotografii sau orice te face să fii inspirat. Arta s-a dovedit că îmbunătățește productivitatea la birou, bunăstarea și gândirea creativă.

De asemenea, ar trebui să elimini orice obiecte care îți pot distrage atenția de la lucrurile pe care le ai de făcut, cum ar fi consola de jocuri sau televizorul.

Gândește-te la funcționalitatea și nivelul de confort al mediului de lucru de acasă

Amenajarea spațiului de birou acasă este esențială în crearea unei zone în care să te simți confortabil în timp ce lucrezi.

Investește în mobilier și scaune de birou ergonomice de calitate, care îți permit să stai pentru perioade îndelungate în fața laptopului sau calculatorului fără niciun alt efort. De asemenea, asigură-te că spațiul de lucru dispune de un sistem de iluminare excelent pentru a minimiza oboseala ochilor. O sursă de lumină naturală poate oferi, de asemenea, sentimente pozitive atunci când lucrezi.

Nu în ultimul rând, asigură-te că biroul oferă suficient spațiu de depozitare pentru a stoca echipamentele și produsele necesare.

Adaugă câteva plante verzi

Plantele verzi în spațiul de lucru aduce mai multe beneficii cheie, cum ar fi îmbunătățirea productivității. Un alt beneficiu dovedit în studiile științifice realizate se referă la o calitate mai bună a aerului din interior, care te poate ajuta să-ți păstrezi o bunăstare fizică generală.

Atunci când alegi plantele cu care să-ți înconjori biroul, selectează opțiunile care necesită mai puțină întreținere, cum ar fi cactușii.

Alege un parfum ambiental care-ți place

Anumite mirosuri pot declanșa reacții la nivelul creierului, cum ar fi creșterea productivității sau promovarea unui sentiment de liniște și pace. De exemplu, aromele citrice pot ajuta oamenii să gândească mai clar, în timp ce aromele de mentă și scorțișoară pot stimula concentrarea pe perioade îndelungate și energia.

Poți adăuga câteva picături de ulei esențial într-un difuzor de aromaterapie pentru un miros ușor în spațiul tău de lucru.

Minimizează nivelurile de zgomot

Nu-i o noutate că zgomotele de fundal pot distrage atenția, indiferent dacă vorbim de un televizor deschis sau de sunetul mașinii de spălat. Minimizarea nivelului de zgomot din jur poate stimula motivația, poate reduce nivelul de stres general și poate crește productivitatea.

Poți folosi o pereche de căști care anulează zgomotele externe pentru a crea un mediu de lucru productiv acasă.

Lasă spațiu și pentru puțină mișcare

Un mic spațiu pentru mișcare îți poate permite să faci pauze pentru energizare. De exemplu, dacă ți-ai pierdut impulsul de productivitate, ia o mică pauză. Dacă lucrezi de acasă, poți face câteva mișcări de yoga între sarcini pentru a-ți menține mintea concentrată și reîmprospătată.

Un mediu de lucru productiv este un loc care permite unei persoane să lucreze liber fără să se simtă distrasă sau copleșită. A fi productiv este esențial atunci când vrei să finalizezi sarcinile și să atingi obiectivele stabilite.

Related posts

Stai la bloc? Iata cum poti sa-ti usurezi viata

Adina Meyers

Instalarea ferestrelor de mansarda si a ramelor de etansare

Adina Meyers

Cum sa profiti de intregul spatiu al bucatariei tale

Adina Meyers