Amenajari Exterioare Balcon si terasa

3 idei de design pentru o baie cu adevărat funcţională

Modul în care este amenajată o încăpere ne influenţează stările emoţionale şi stilul de viaţă. De aceea, înainte de a începe renovarea este important să alegem stilul care ni se potriveşte.

Amenajarea băii este mereu un proces puţin mai complicat. Fiind o încăpere de mici dimensiuni, uneori este dificil să înghesuim în baie toate lucrurile de care avem nevoie pentru îngrijirea personală şi să păstrăm impresia de spaţiu şi igienă. Nu este însă imposibil, iar lucrurile pot fi rezolvate prin îmbinarea compartimentării funcţionale cu diferite stiluri de design interior.

Noi îți propunem trei stilul de amenajare, potrivite pentru trei personalități diferite.

Baia în stil minimalist

Acest stil se remarcă prin funcţionalitatea pe care o abordează. Este potrivit pentru spaţiile mici şi pentru persoanele cu un stil de viaţă activ. Sloganul de la care porneşte conceptul minimalist, „less is more”, implică utilizarea a unui număr redus de obiecte de decor şi folosirea mobilierului strict necesar. Pentru a amenaja o baie minimalistă, trebuie să foloseşti culori reci, suprafeţe lucioase şi simple, care să creeze impresia de spaţiu larg. Gresia şi faianţa în tonuri de bej sunt potrivite pentru acest stil, iar pentru un contrast elegant poţi aplica pe un perete faianţă de culoare mai închisă. Alege un mobilier cu linii drepte şi cu suprafeţe lucioase. Dacă nu ai destul spaţiu de depozitare în masca lavoarului, adaugă în baie un corp suplimentar, ca să poţi ascunde produsele de igienă. O cabină de duş dreptunghiulară din sticlă transparentă este perfectă pentru a completa stilul. În plus, corpurile de iluminat trebuie să asigure destulă lumină în încăpere, dar să fie simple şi discrete.

Baia clasică

În contrast cu stilul mininalist, design-ul clasic pune accent pe detalii. Finisajele elegante, dar simple în acelaşi timp, caracterizează stilul clasic adaptat la vremurile moderne. Spaţiile amenajate în acest stil inspiră refinament şi lux, fiind preferate de persoanele atente la detalii. O baie clasică este, în primul rând, un spaţiu de relaxare. Cel mai important element într-o astfel de încăpere este cada clasică cu picioare, cu margini curbate, în nuanţe de alb şi bej. Mobilierul din lemn masiv de culoare închisă şi oglinda cu ramă lată din lemn sunt cele mai potrivite pentru stilul clasic Dacă ai o baie mai spaţioasă şi puţin curaj, poţi placa pereţii cu faianţă de culoare închisă sau un tapet floral în două culori, care să sporească eleganţa spaţiului. În acest caz, foloseşte gresie în culori deschise. Accesorizează baia cu un candelabru auriu sofisticat şi luminează încăperea cu becuri normale cu lumină obişnuită. Pentru o atmosferă mai intimă, decorează baia cu lumânări.  

Baia pop art

Pentru iubitorii de culori vii, stilul pop art este cel mai potrivit în amenajarea casei. Expresiv şi plin de contraste, acesta se impune prin tablouri stilizate sau tapet în culori stridente. Atenţie să nu încărcaţi foarte mult camera! Nimeni nu îşi doreşte o încăpere kitch, care să ameţească privirea. Foloseşte maximum patru culori şi alternează nuanţele tari cu cele neutre. În camera de baie în stil pop art poţi fie să decorezi pereţii cu faianţă colorată şi să optezi pentru mobilier în nuanţe neutre, fie să vopseşti pereţii cu lavabilă albă sau gri, să adaugi câteva tabouri colorate cu care să asortezi mobila şi accesoriile de baie: perdeaua de duş, capacul de toaletă sau covoraşele. Stilul jucăuş îţi permite să te joci cu creativitatea ta. Încearcă să creezi obiecte de decor DIY cu care să îţi amenajezi baia. Poţi achiziţiona o uşă albă pe care să o pictezi aşa cum îţi place. Indiferent de combinaţia pe care o alegi, stilul pop art îţi va înveseli spaţiul şi îţi va da mereu o stare de bine.

Dacă niciunul din aceste stiluri nu îţi face cu ochiul, poţi opta pentru unul personal, care să îţi caracterizeze stilul de viaţă. Nu uita: orice mobilier de baie ai alege şi orice faianţă ai folosi, încăperea trebuie să îţi reflecte personalitatea şi să fie cât mai funcţională. Totul stă în detalii, indiferent de stilul ales.

Related posts

Ce trebuie sa stii despre amenajarea unui living in aer liber

Adina Meyers

Iazul și piscina naturale

Adina Meyers

Cum alegi cel mai bun gratar de gradina pentru nevoile tale

Adina Meyers