Gradinarit

2 lucruri pe care nu trebuie să le faceți niciodată dacă doriți plante de apartament sănătoase

Plantele au nevoie de atentie, mai ales daca le scoatem din habitatul natural si le aducem in apartamentul nostru.

Indiferent dacă v-ați deschis casa pentru plante tropicale, plante deșertice sau plante temperate, cel mai rău lucru pe care îl puteți face pentru noua dvs. plantă este să vă încurcați în permanență.

Evident, doriți să încercați să recreați habitatul natural al plantei în casa dvs. pentru a permite plantei să prospere, dar evitați aceste două greșeli ușor de făcut și este mai probabil să vă ingrijiti planta cu succes.

Udarea obsesiva în fiecare zi

Este ușor să cazi în capcană. Te gandesti mereu „ce se întâmplă dacă are nevoie de o apă ??”.

Iată însă: majoritatea plantelor de apartament obișnuite nu vor avea nevoie de o udare până când vârful solului nu începe să se usuce. Dacă aveți de-a face cu plante aride, nu vor avea nevoie de apa până când solul nu se va usca complet. Asteptati cel puțin trei zile după udarea inițială și probabil mai mult.

 

Udarea obsesivă a plantelor dvs. va duce la putrezirea rădăcinilor, care la rândul său duce la plante care sunt de fapt mai puțin capabile să atragă apă și substanțe nutritive – și mai probabil să moară.

Relaxați-vă, respirați și apreciați-vă planta din cameră, fără a fi udata. În general, planta vă va spune când îi este sete. Faceți-vă cercetările și veți fi bine.

Tăierea fiecărei frunze care arată mai puțin decât perfecta

Surpriza! Planta pe care ai adus-o acasă este un lucru viu. Crește și se schimbă în timp, la fel ca un om. Uneori frunzele devin crocante pe margini. Uneori frunzele se îngălbenesc și cad.

 

De cele mai multe ori, dacă aveți grijă de planta dvs. corect, aceste evenimente corespund unui ciclu normal de viață al plantelor.

Dacă începeți să tăiați fiecare frunză care arată diferit de când ați cumpărat planta, veți întâmpina o mare problemă. Plantele sănătoase pot rezolva doar o treime din creșterea vieții, întrerupându-se odată. Înlăturați mai mult decât atât și veți ajunge cu o plantă de casă stresată. Care încearcă să înlocuiască tot ceea ce a fost tăiat.

 

Lăsați foarfecele de tăiere pentru moment. Astfel încât să puteți încerca să înțelegeți ființa naturală care este noul dvs. bebeluș de plantă. În schimb, rupeți-le doar pentru a tăia frunzele evidente moarte.

Related posts

Compostul, cea mai veche metodă de reciclare, revine printre obiceiurile ECO ale românilor

Adina Meyers

Intretinerea gradinilor in luna iunie

Adina Meyers

Top 5 utilaje pentru prelucrarea lemnului

Adina Meyers