LifeStyle

Turneu national sutinut de Razvan Suma

Prima interpretare a unui artist roman, intr-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach, primul turneu solo prezentat de tanarul muzician Razvan Suma si un spectacol multimedia de proiectii pe panouri translucide.

Evenimentul se va desfasura intre 1 si 21 martie, in opt orase din Romania: Brasov (1 martie – Cercul Militar), Arcus (7 martie – Centrul Cultural Arcus), Bistrita (11 martie, Sinagoga), Baia Mare (13 martie – Sala de concerte Rotary a Liceului de Arta), Pitesti (15 martie – Casa de Cultura a Sindicatelor), Bacau (17 martie – Ateneu), Dumbraveni (19 martie – Centrul Cultural Unesco). Turneul se va incheia chiar la Bucuresti, printr-un concert extraordinar sustinut la Sala Radio in data de 21 martie.

Razvan Suma este unul dintre cei mai activi si mai importanti tineri instrumentisti romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in cele peste cinci sute de recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. Pe langa activitatea concertistica din Romania, sustine frecvent concerte alaturi de pianistul spaniol Josu Okinena, alaturi de care a concertat in sali ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires, „Kursall” din San Sebastian.

Razvan Suma a realizat din 2006 pana in prezent sase turnee in formula de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, in componenta cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Razvan Suma este prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.

In 2009 a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio. In calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzica Bucuresti dezvolta o intensa activitate pedagogica si este invitat sa predea la cursuri de maiestrie organizate in tari ca Spania, Argentina, Coreea si in Romania, in cadrul atelierelor organizate de Asociatia SONORO.

Instrumentul pe care canta Razvan Suma in acest moment a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotelunul dintre cei mai apreciati creatori de instrumente ai epocii sale – si a fost realizat la Paris in anul 1849. Acest instrument a apartinut in sec. XIX celebrului violoncelist francez Pierre Fournier. Violoncelul Maucotel – Fournier i-a fost oferit lui Razvan Suma in anul 2009 de « Fundatia Musicha » din San Sebastian, Spania.

Concertele cuprinse in turneul national Va place BACH? sunt o demonstratie senzationala de virtuozitate tehnica si sensibilitate artistica, intr-un eveniment complet de muzica si arta vizuala, a carui durata depaseste nouazeci de minute. Biletele se pot achizitiona de la salile de concerte din tara, iar in Bucuresti de la casa de bilete a Salii Radio si prin reteaua www.eventim.ro.

Va place BACH? este un turneu realizat gratie sustinerii acordate de Radio Romania Muzical – in calitate de coproducator al evenimentului – si al sprijinului oferit de partenerii media: Romania libera,  www.casamea.ro, modista.ro, Sapte Seri, Accent Cultural, Cariere, Radio France International, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Regional, PORT.ro, HotNews, www.webpr.ro, Ziare.com, Art Act Magazine si Bucharest Herald.

Related posts

Magia Sarbatorilor la Bell’Agio Casa acum si in Baneasa Shopping City

Adina Meyers

Decorațiuni festive pentru masa de Revelion

Adina Meyers

Scaunul de birou – un accesoriu care iti poate influenta sanatatea

Adina Meyers