Home

11 moduri în care poţi recicla creativ sticlele de plastic

Proiectele DIY sunt excelente modalități de relaxare, mai ales atunci când poți să transformi ceva ce în mod normal ai arunca într-un obiect util în casă. Îți propun azi câteva idei cu sticle de plastic pe care le poți transforma în ghivece pentru plante, pușculițe pentru cei mici sau suporturi pentru bijuterii.

Bine de știut: înainte de a refolosi sticlele de plastic, este indicat să le degresezi și să le usuci bine.

Suporturi pentru creioane

Taie cu ajutorul unei foarfece sticla de plastic pe jumătate sau în funcție de cât de lungi sunt pixurile și creioanele pe care le vei pune în ea. Ai grijă să protejezi marginea în care te poți tăia foarte ușor. Poți face acest lucru cu ajutorul unui material textil sau al unui scotch colorat. Repetă operațiunea și cu alte modele sau culori de sticlă pentru restul ustensilelor de pe birou.

Mască pentru ghivece

Transformă o sticlă banală de plastic într-o mască pentru ghivece: taie fundul cu ajutorul unei foarfece. Vopsește exteriorul cu acrilic albastru sau roșu mat, lasă să se usuce, apoi desenează modele simple (iepurași, câini) precum în imagine. Dă două găuri în părțile laterale, prinde cu sfoară, apoi pune în interior ghiveciul cu planta favorită.

Suport pentru bijuterii

Vei avea nevoie de patru sticle de plastic colorate, o tijă metalică și patru șuruburi pentru aceasta. Trage tija metalică prin mijlocul fundului de plastic și prinde la bază cu ajutorul șuruburilor. Ai grijă ca primul fund de sticlă, cel de la bază, să fie pus cu partea goală în jos pentru stabilitate. Organizează-ți bijuteriile pe categorii. 

Corp de iluminat pentru bucătărie

Pentru acest proiect va trebui să strângi cel puțin 40 de sticle de plastic (în funcție de cât de mare vei vrea să fie corpul de iluminat). Taie fundurile acestora la aproximativ 2 – 3 cm și lipește-le cu ajutorul unui pistol cu silicon unele de altele, sub forma unei cupole. Lasă loc la mijloc pentru duluie și folosește un bec cu lumină rece.

Vezi restul de șapte moduri în care pot recicla creativ sticlele de plastic în galeria foto a articolului.

Foto: Pinterest

Related posts

Programul „Prima Casă” devine „Noua Casă”. Plafonul pentru credite s-a dublat

Adina Meyers

Cum sa reciclezi sticlele din casă într-un mod inedit

Adina Meyers

Oradea, în topul celor mai sigure destinații europene

Adina Meyers