Dacă locuiești într-o casă mică, cu siguranță că deseori cauți soluții pentru a economisi spațiu în fiecare cameră. Nu vrei să renunți la obiecte dragi, dar nici nu ești dispus să ocupi casa cu lucruri pe care le folosești rareori. Iată cum poți utiliza mobila multifuncțională pentru a profita de fiecare colț al casei și a amenaja inteligent în timp ce urmezi tendințele în design interior.

Birou minimalist

În loc să alegi o masă de lucru mare, cu design sofisticat, mai bine optezi pentru una simplă, compartimentată eficient. O măsuță cu sertare ascunse pe care să o fixezi pe un perete într-un mod inedit poate fi o alegere bună care punctează și la capitolul estetic. 

Oglinzi

Este știut faptul că oglinzile au minunatul avantaj de a “dubla” spațiul locuinței prin iluzii optice. De aceea, o alegere inspirată ar fi să folosești un set de oglinzi cu care să acoperi un perete și vei vedea ca locuința va părea mai spațioasă. De asemenea, poți așeza oglinzile pe peretele paralel cu fereastra.

Suporturi magnetice în bucătărie

Dacă bucătăria casei tale este restrânsă și consideri că nu mai ai loc nici măcar pentru tacâmuri, extinde-te pe verticală! Folosește suporturi magnetice pe care să le fixezi pe pereți pentru a susține obiecte metalice. Sunt simplu de utilizat și arată foarte bine.

Taburet multifuncțional

Poate fi foarte simplu să transformi un taburet în spațiu de depozitare când ai nevoie. Poți găsi chiar tu metode de a rearanja mobila astfel încât să obții spații libere “ascunse”. De exemplu, pentru living poți alege o măsuță cubică pentru cafea, în care poți integra scaune pliabile sau depozita alte obiecte.

Bibliotecă înaltă

Dacă preferi să ai o bibliotecă în living este recomandat ca aceasta să ocupe un perete de sus până jos, pentru a nu “tăia” din înălțimea încăperii. De asemenea, evită să separi corpurile unei biblioteci și mizează pe modele compacte.  

Geamuri translucide

Într-o cameră mică este indicat să permiți luminii să pătrundă și în locurile care în mod normal ar fi ascunse. De exemplu, ușa unui dulap cu rafturi ar trebui să aibă geam translucid, la fel și ușa de la intrare în acea cameră – poți opta chiar pentru o ușă realizată integral dintr-un astfel de geam.

Paravane

În unele cazuri poți renunța la un perete dintr-o cameră și îl poți înlocui cu un paravan, o draperie, o ușă glisantă sau chiar un perete din sticlă, cu scopul de a face camera să pară mai spațioasă. 

Rafturi

Fie că le așezi deasupra unei uși, într-un colț al camerei sau în cadrul altor piese de mobilier, rafturile plasate în locurile potrivite te vor ajuta să organizezi obiectele mai bine, pe verticală, și, în funcție de modelul ales, vor conferi echilibru designului interior. Sunt recomandate rafturile deschise (fără uși).

Mobilă joasă

O cameră cu piese de mobilier joase va părea mai înaltă decât este. Poți folosi o măsuță cu picioare scurte, iar în loc de scaune cu spătar adaugă perne sau tabureți.

Puțină culoare

Nu uita că o cameră decorată cu nuanțe neutre va deveni rapid plictisitoare. Adaugă un accesoriu colorat într-un loc neașteptat pentru a crea contraste interesante. Când vei simți nevoia de o schimbare, vei putea redecora schimbând doar accesoriile.

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: bcliving.ca

Related posts

160 mp ideali pentru o familie tanara

Adina Meyers

Și renii Moșului te pot ajuta să ai un Crăciun minunat

Adina Meyers

Simplexio, o alternativa futurista la designul de interior contemporan

Adina Meyers