Ianuarie nu are o reputatie grozava, fiind mijlocul iernii, cu zile scurte, posace si nopti lungi si geroase, dar este inceput de an, iar asta ne incurajeaza sa facem cateva lucruri pentru noi, ca sa ne fie bine si s-o tinem asa tot restul anului. Este deci momentul sa scapam de lucrurile inutile pe care le-am adunat in casa de-a lungul anului trecut, sa ne formam obiceiuri sanatoase si sa facem planuri.

Iata cateva idei pe care ne-am propus sa le punem in practica pentru un inceput proaspat:

1. Facem curatenie post sarbatori. Toate decoratiunile sunt puse la pastrare pentru anul viitor, acele de brad sunt aspirate cu grija, iar noi putem in sfarsit sa respiram intr-un spatiu aerisit!

2. Decoram cu flori proaspete si lumanari. Acestea ne vor imbunatati starea de spirit in zilele mohorate de iarna.

3. Cream un spatiu special pentru gimnastica. E suficient chiar si un colt dintr-o camera in care sa putem derula o saltea de yoga, sa ridicam greutati, sa pedalam pe bicicleta stationara sau sa facem exercitii cu mingea medicinala.

4. Organizam biroul de acasa. De obicei acesta este „centrul de comanda” si aici se aduna facturile, hartiile de tot felul, aici pixurile bune tind sa se amestece cu cele care nu mai scriu si alte nimicuri nefolositoare. Rezultatul este un haos inestetic. Sentimentul de usurare dupa ce ne-am reorganizat biroul este enorm!

5. Ascutim toate cutitele din bucatarie. E incredibil cat de mult iti usureaza viata un cuțit bun!

6. Reorganizam intreaga bucatarie. Scapam de toate pungile cu chipsuri, mezeluri si alte optiuni nesanatoase, si punem la indemana fructe, legume si un blender care ne va tenta sa facem sucuri fresh mai des.

7. Scapam de obiectele nefolositoare in mod responsabil. Reciclam tot ce se poate!

8. Adunam inspiratie si facem planuri pentru proiectele de renovare a casei. Asta inseamna ca punem deoparte toate imaginile cu interioare care ne plac si ne facem un plan de economii.

9. Incepem sa proiectam gradina de primavara. Pentru a ramane cu picioarele pe pamant, notam totul intr-un carnetel: ce legume sau flori vrem sa plantam, unde gasim cele mai bune seminte, cand se planteaza si cum se ingrijesc.

10. Protejam tevile de inghet in perioadele cand plecam pentru mai mult timp de acasa.

 

Related posts

Poti schimba aspectul locuintei tale atunci cand stii sa te joci cu nuantele de culoare – iata cum faci asta

Adina Meyers

O casa rustica foarte diferita

Adina Meyers

Un decor ce reînvie eleganţa vremurilor de altădată

Adina Meyers