Amenajari Interioare Home

10 idei de tapet pentru un dormitor cosy

Dormitorul este camera în care petreci o parte destul de mare și de importantă din viața de zi cu zi din casa ta. Această cameră trebuie să emane o aură de relaxare și liniște, care să servească drept o oază în care te poți retrage la sfârșitul unei zile lungi și agitate pentru a-ți reîncărca bateriile. Specialiștii în design recomandă mai multe ponturi pe care le poți urma pentru a-ți finisa dormitorul în cel mai potrivit mod, atât din punct de vedere estetic, cât și ambiental. Iată care sunt acestea:

Tapet floral

Tapetul cu imprimeuri florale poate crea o atmosferă relaxantă, care te transportă în liniștea și energia oferită de natură, chiar din confortul patului tău. Această opțiune este perfectă pentru a-ți oferi un sentiment de prospețime și luminozitate în cameră, fără ca decorul să fie extrem de încărcat. 

Tapet cu texturi

Un tapet textură poate aduce o nouă dimensiune spațiului tău, creând senzația de intimitate și confort în casa ta. Există o gamă largă de opțiuni pentru un tapet de dormitor, cu diferite texturi, cum ar fi tapetul cu textură de piatră sau de cărămidă aparentă. Dacă înclini către un stil mai clasic, o opțiune este tapetul din material, precum mătasea, care nu doar că oferă un sentiment cosy, ci contribuie și la menținerea temperaturii optime în cameră. 

Tapet cu imprimeuri abstracte

Un tapet cu imprimeuri abstracte poate părea o opțiune îndrăzneață pentru dormitor, însă, plasat cu atenție, poate înviora look-ul unei camere anoste. Dacă simți că acest tip de tapet pentru întreaga cameră este prea mult, poți opta pentru crearea unui perete de accent. 

Tapet cu imprimeuri geometrice

Tapetul cu imprimeuri geometrice poate adăuga o notă de modernism într-un dormitor cozy, fiind cel mai adesea folosit în aranjamentele cu stil minimalist. Alege un model simplu, înculori pastelate și linii subțiri de accent, pentru a evita să suprasoliciți designul.

Tapet cu modele educative sau distractive

Un tapet cu model cu harta lumii este ideal pentru camera copilului. Decorarea dormitorului celor mici cu un astfel de model de tapet este extrem de importantă pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor, în special la vârste fragede. De asemenea, este o modalitate eficientă de a decora o cameră care în doar câțiva ani va trebui să fie din nou reamenajată, odată ce copilul a crescut.

Tapet cu povești

Rămânem în zona din dormitorul copiilor, pentru a-ți da un pont: decorează camera micuților cu scene din poveștile lor preferate cu prinți și prințese.


Tapet cu imprimeu cu peisaj 

Un model de tapet cu peisajul preferat îți poate îmbunătăți instant ziua și chiar te poate ajuta să te odihnești și să adormi mai ușor. Fie că este vorba despre un traseu montan, o plajă tropicală sau un câmp înflorat, modelele care te ajută să visezi cu ochii deschiși sunt ideale pentru dormitor. dormitorul tău

Tapetul cu model de stele

Dacă vrei să adaugi un plus de magie dormitorului tău, tapetul cu model de stele poate fi alegerea ideală. Acesta poate fi ales în nuanțe de albastru și argintiu pentru a crea un aspect nocturn și fermecător.

Tapetul cu model de dungi

Dungile sunt un model clasic de tapet care poate fi ales într-o varietate de culori și dimensiuni. Tapetul cu dungi poate adăuga un aspect elegant și sofisticat dormitorului.

Tapetul cu modele cu artă abstractă

Această opțiune poate oferi un aer boem oricărei camere, transformând cu succes dormitorul într-o mică galerie de artă în care te poți relaxa.

Indiferent de ce model de tapet alegi pentru dormitor sau orice cameră din casa ta, cel mai important este să ai în vedere utilitatea camerei și modul în care un tapet se poate integra împreună cu restul decorului.

Related posts

De ce este important să alegi o vopsea lavabilă inovatoare

Adina Meyers

Apartamente de vânzare în Timișoara – Ce obligații ai când cumperi un imobil

Adina Meyers

Design luxos pentru o vila cu arhitectura moderna

Adina Meyers