O casa devine acasa cand, inca de la intrare, te primeste un decor primitor, care iti creeaza un sentiment de caldura si prietenie. Daca locuintele moderne nu reusesc intotdeauna sa recreeze aceasta senzatie familiara, casele traditionale, in schimb, pot da lectii pretioase.

De acest sentiment placut de “acasa” n-a vrut sa se indeparteze nici o familie care locuieste la cativa kilometri de Bucuresti, optand pentru un interior colorat si plin de obiecte cu motive traditionale, dar si elemente arhitecturale specifice constructiilor de la noi.

Daca ne asteptam sa gasim grinzile aparente ale structurii de lemn a acoperisului, nu la fel am reactionat la vederea canapelei construite din lut cu tencuiala pe care au fost asezate o cuvertura si cateva perne cu huse tesute traditional.

Pe unde s-a putut, proprietarii au adus mobilier traditional, din lemn sculptat, sau tesaturi cu motive traditionale ori bumbac. Nici sobele de teracota sau ceramica pictata nu lipsesc, intregind atmosfera.

Dintre toate camerele, insa, noua ne-a facut cu ochiul bucataria. Parca nicaieri nu se potriveste mai bine acest stil, parca nicio alta camera nu rezoneaza la fel cu o combinatie vesela de culori tari. Pe langa tencuiala alba si lemnul natur, s-au folosit verdele, albastrul si rosul, in nuante crude, deloc pastelate.

Poate parea mult, insa maiestria acestui interior consta in realizarea peretului din caramizi din spatele blatului de lucru, unde se regasesc, foarte abil, toate aceste culori, realizandu-se un echilibru compozitional si o continuitate perfecta pentru o incapere unde, cel mai adesea, iti chemi prietenii la cafea.

Este fascinanta aceasta casa si datorita atentiei la detalii. Oriunde arunci privirea, constati ca fiecare element este atent ales, fiecare detaliu are, la randul lui, alte detalii care-l fac complet. E o lume de poveste cu destinatie de locuinta pentru o familie care nu s-a indepartat de originile sale romanesti. 

Pentru o vizualizare completa a acestei case traditionale acceseaza galeria foto.

Sursa foto: www.homedit.com

 

Related posts

Cuvertura – un accesoriu care te poate ajuta sa ai un dormitor fermecator

Adina Meyers

Cauti un geam de termopan? Iata care sunt aspectele pe care sa le ai in vedere

Adina Meyers

Cum transformi vizuina unui burlac intr-o locuinta primitoare

Adina Meyers