Home

10 idei creative: cum îți transformi garajul într-o extensie a casei

Deși garajele adăpostesc mașinile, cu timpul, acestea se transformă și în spații pentru depozitarea lucrurilor pe care nu le mai folosești în casă. Mulți proprietari nu iau în calcul că le pot transforma creativ și relativ repede, aceste spații devenind adevărate extensii ale casei. Pot fi o sală de sport intimă sau un birou retras, o cameră pentru relaxare sau chiar o bibliotecă. 

Ce să ai în vedere înainte de a transforma garajul

Apelează la un arhitect care va concepe un plan de renovare și se va asigura că noul spațiu corespunde normelor de construcție.

Podeaua va trebui ridicată pentru a face loc eventualelor țevi (de apă, electrice), apoi pentru a fi izolată.

Și tavanul și pereții vor trebui izolați pentru a putea controla temperatura și umiditatea de la interior.

Un sistem de încălzire și de răcire este esențial. Îl poți prelungi pe cel existent în casă sau poți folosi unul independent.

Va trebui să iei în calcul un sistem electric și unul sanitar.

O fereastră sau chiar două vor asigura lumina naturală. 

Schimbă ușa de garaj cu una clasică de intrare și nu uita de sistemul de securitate care te va feri de musafiri neinvitați.

Abia acum poți trece la partea cea mai plăcută: amenajarea.

Biblioteca din garaj

O bibliotecă amenajaă într-un garaj poate fi intiă și liniștiă și este ideaă pentru cei care au multe cărți. Îți poți crea tot confortul necesar cu ajutorul pieselor de mobilier și al decorațiunilor preferate. Covoarele, plantele, lămpile, fotografiile vor aduce un plus de personalitate bibliotecii din garaj.

Sala pentru repetiții

Este o variantă foarte bună pentru cei care au copii talentați și pasionați de muzică.. Un designer de interior te poate ajuta să te folosești de spațiu cât mai eficient, astfel încât să îți transformi garajul într-o sală pentru repetiții primitoare cu tot strictul necesar la îndemână.

Camera pentru bricolaj

Dacă ești pasionat de bricolaj, iar materialele nu mai au loc în casă, atunci îți poți amenaja în garaj o cameră întreagă dedicată pasiunilor tale. Folosește o bibliotecă veche în care să îți organizezi materialele și o masă mare pentru lucru.

Vezi restul ideilor pentru transfomarea garajului în galeria foto.

Sursa: adorable-home.com

Related posts

Aceste lenjerii Pucioasa te vor binedispune de îndată!

Adina Meyers

Sfaturi Pentru Folosirea Fierastraului Circular

Adina Meyers

Inspirație: 8 bucătării amenajate în stiluri diferite

Adina Meyers