Amenajari Interioare

Vrei sa pleci in vacanta? Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti lasa casa in siguranta

Nu multi ne gandim la siguranta locuintei noastre atunci cand plecam in vacanta, iar daca o facem masurile pe care le luam sunt unele destul de superficiale. Ceea ce nu stiu majoritatea este ca micile detalii sunt cele care intr-adevar conteaza, dupa cum se va putea vedea in continuarea acestui articol.

Un prim sfat pe care ti-l dam este sa incerci sa eviti sa se vada ca ai plecat de acasa pentru o perioada mai lunga de timp. Poate ca pare un paradox, insa acest lucru inseamna sa nu iti baricadezi casa. Asadar, nu vei lasa jaluzelele pana jos, ci le vei lasa normal, cum faci tu de obicei. De asemenea, vorbeste la oficiul postal si vezi daca poti face in asa fel incat corespondenta ta / abonamentele la ziare si reviste sa se pastreze la ei pana ce te intorci din vacata – nimic nu spune mai clar ca ai plecat precum o casuta postala plina.

Tehnologia ne ajuta sa lasam casa mai in siguranta ca niciodata, insa trebuie sa stim care sunt solutiile pe care le avem la dispozitie si cum sa le folosim. O investitie mica, insa care se poate dovedi destul de eficienta, este achizitionarea unor becuri sau prize smart. Ce rol au ele? Marele lor avantaj este acela ca pot fi pornite si oprite de catre noi chiar si de la distanta sau chiar le putem programa sa porneasca in anumite intervale orare. Asta inseamna ca, de exemplu, seara putem lasa sa mearga televizorul sau radioul timp de cateva ore, lucru care va lasa impresia ca inca este cineva acasa.

Daca bugetul pe care il ai la dispozitie este unul mai generos, atunci sfatul nostru este sa iti indrepti atentia catre un sistem de alarma mai performant, care sa anunte o firma specializata atunci cand ai vizitatori nepoftiti in casa. Daca vei completa sistemul cu o camera de supraveghere atunci vei stii mereu ce se intampla in casa ta, precum si in exteriorul acesteia.

Un alt lucru pe care trebuie sa il faci este sa investesti in niste incuietori de calitate, care sa nu cedeze chiar atat de usor. Da, nicio incuietoare nu este 100% sigura, dar de ce sa usurezi efortul hotilor?

In cazul in care stai la casa si pleci pentru o perioada lunga de timp mai este bine sa faci ceva, si anume sa rogi un vecin sa iti ude peluza si sa tunda iarba. Motivul este unul evident: o casa neingrijita va fi un adevarat semnal pentru hoti ca acolo nu e nimeni.

 

Related posts

Întâmpină Crăciunul cu un design exclusivist al casei tale de la KUMA!

Adina Meyers

Idei pentru amenajarea unui dormitor relaxant

Adina Meyers

Cum alegi albul potrivit pentru casa ta

Adina Meyers