Amenajari Interioare

Despre alegerea unui router wireless care sa îți ofere acces la internet în întreaga casa

Traim in era informatiei, in care internetul se afla la orice pas. Ne place sa fim mereu conectati la internet, sa avem mereu la un singur click distanta toate informatiile si sa avem tot timpul acces la divertisment de calitate. Ne place si mobilitatea, iar asta inseamna ca a fi conectati la internet prin intermediul unui cablu nu mai reprezinta o solutie agreata de foarte multe persoane. Ce este de facut atunci? Alegem un router wireless.

Din cate se pare nu prea mai exista case in care sa nu gasesti cel putin un router wireless, mai ales ca tot mai multe companii de internet le ofera in cadrul abonamentelor acestora. Chiar daca gasim la orice pas si in fiecare magazin de electronica din Romania routere wireless, asta nu inseamna ca si stim cum sa le alegem pe cele mai bune.

Nu putine au fost situatiile in care un router nu era capabil sa ofere un semnal suficient de puternic astfel incat sa fie capabil sa ne permita sa avem acces la internet din toate colturile casei. Aceasta problema este intalnita in special in cazul apartamentelor, iar asta datorita structurii pe care o au (blocurile vechi sunt construite din beton armat, iar cu fiecare perete semnalul devine din ce in ce mai slab).

E important sa stii exact ce router sa alegi pentru ca semnalul sa fie unul foarte bun, dar chiar si asa, nu ai garantat un semnal 100% atunci cand acesta trebuie sa treaca prin mai multi pereti de bloc. Insa tot te vei putea conecta la internet, doar ca viteza va fi una ceva mai mic.

La ce trebuie sa fii prima oara atent inainte de a cumpara un router wireless? La standardul pe care acesta il ofera. De ce? Pentru ca el ne poate spune foarte multe lucruri despre cat de stabile sunt conexiunile si cat de bun este semnalul. In momentul de fata cel mai nou si mai puternic standard este 802.11ac, acesta fiind capabil sa ofere viteze foarte mari, de pana la 1 Gbps. Acesta este compatibil si cu terminalele / dispozitivele mai vechi (chiar daca nu o sa profiti la maxim de aceste viteze), asadar nu va trebui sa iti faci foarte mari griji privind acest aspect. Noi te sfatuim sa iti indrepti atentia doar catre astfel de modele, deoarece ele sunt viitorul la ora actuala.

Urmatorul lucru caruia tu trebuie sa ii acorzi atentie este viteza conexiunii unui router wireless. Dupa cum cu siguranta ai observat, multi producatori ofera cifre mari si isi lauda produsele pentru vitezele pe care le pot oferi. Din pacate, ele pot fi atinse doar in anumite conditii, care trebuie sa fie ideale, asadar in mod normal nu o sa avem parte de ele. Chiar si asa, daca modelul pe care l-am cumparat este unul de calitate, atunci cu siguranta nu trebuie sa ne facem foarte multe griji, deoarece cu siguranta ne vom putea uita la filme la orice rezolutie, fara a ne bate capul ca suntem prea departe de router.

Securitatea conexiunii wireless este si ea extrem de importanta, iar asta pentru ca e bine sa tii a confidentialitatea datelor transmise. Cel mai bine aici este sa optezi pentru un model care sa fie capabil sa ofere cel putin standardul WPA 2 de securitate.

Related posts

Mobilierul de birou: orientarea către ergonomie şi design human –centric

Adina Meyers

Idei pentru folosirea rosului in amenajarea unei bai

Adina Meyers

Vila Golescu, un martor centenar în stil naţional românesc

Adina Meyers