Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum te poti folosi de picturile murale pentru amenajarea interiorului locuintei tale

Chiar daca nu ne dam seama, adoram pur si simplu sa oferim un plus de personalitate casei noastre. Asadar, desi tinem cont de sfaturile oferite de designeri, tot incercam sa ne punem si noi amprenta in amenajarile interioare pe care le realizam. In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre picturile murale atunci cand vine vorba de amenajarile locuintelor, iar motivele sunt unele cat se poate de clare.

De ce picturile murale au devenit un adevarat trend? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare e bine sa facem o scurta trecere in revista a ceea ce sunt aceste picturi. Pe scurt, pictura murala este cea aplicata direct pe un perete. Putem spune, practic, ca aceasta este cea mai buna modalitate prin care putem decora intr-un mod personalizat peretii unei camere. Si… contrar a ceea ce cred unele persoane, ea este la indemana oricui, indiferent de stilul predominant al unei incaperi.

Daca te-ai hotarat ca si tu sa apelezi la picturile murale in amenajarea interiorului locuintei tale, atunci afla ca trebuie sa tii cont de cateva sfaturi, astfel incat sa ai garantia ca toate lucrurile vor iesi exact asa cum tu iti doresti. Despre aceste sfaturi vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Evident, primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa te hotarasti asupra peretilor sau tavanului pe care vrei sa il pictezi. Ce trebuie sa ai in vedere aici? Priveste cu atentie peretii pe care vrei sa pictezi, iar asta pentru ca este recomandat ca ei sa nu prezinte zgarieturi sau ciobituri. De asemenea, in functie de cum este orientat peretele (daca are sau nu lumina care bate direct spre el, daca in fata sa se afla sau nu obiecte de mobilier si asa mai departe) o sa alegi stilul picturilor murale.

Urmatorul pas consta in alegerea modului in care vrei sa pictezi peretele sau peretii. Daca esti o persoana cu o imaginatie bogata, atunci aceasta etapa cu siguranta nu va prezenta nici o problema pentru tine. In schimb, daca nu ai mereu inspiratie, atunci apelarea la un profesionist se va dovedi utila, dar nu lasa ca acest lucru sa puna probleme in a iti exprima tu personalitatea in amenajarea locuintei.

Alegerea potrivita a vopselei, precum si a pensulelor este de asemenea foarte importanta. Pentru inceput tine cont de faptul ca peretele tratat cu un glet care sa fie perfect finisat, precum si cu o amorsa de lavabil. In ceea ce priveste vopseaua, cel mai bine este ca atentia ta sa se indrepte catre acrilice, iar asta pentru ca ele se vor comporta la fel ca uleiurile (ele, de fapt, sunt pe baza de apa). Se usuca destul de repede si s-au dovedit a fi foarte rezistente in timp. Legat de pensule, aici tu trebuie sa optezi pentru cele sintetice, care sunt cele mai potrivite atunci cand vine vorba de culorile acrilice.

Dupa ce picturile murale sunt gata, tot ce mai trebuie tu sa faci este sa astepti sa se usuce, iar dupa aceea sa dai cu un strat de lac, care va oferi un plus de rezistenta si stralucire.

Related posts

Vila ultra-moderna in Bucuresti

Adina Meyers

O altfel de masa plianta

Adina Meyers

OFERTE Lenjerii de pat

Adina Meyers