Home

Cum alegem cele mai bune echipamente de taiat gresia si faianta

In majoritatea bailor si bucatariilor de la noi vei gasi gresie si faianta, iar asta pentru ca avem in fata niste materiale extrem de populare, dar si utile in astfel de incaperi. Daca ne gandim ca sunt usor de curatat, destul de rezistente, precum si impermeabile, nici nu este greu sa ne dam seama de ce multi dintre noi le prefera in aceste zone ale casei. Fiind niste materiale rezistente, prelucrarea lor nu se realizeaza chiar atat de usor, drept urmare si uneltele de lucru trebuie sa fie unele alese cu atentie.

Pentru uzul casnic, majoritatea dintre noi cumpara placile deja taiate, iar in aceast caz montarea lor se face usor. Lucrurile se schimba insa in momentul in care trebuie sa le taiem (din varii motive), iar asta pentru ca procedura nu este chiar una usoara, mai ales daca nu dispunem de un instrument pentru taierea placilor de gresie si faianta eficient si performant. Despre acesta vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Intrebarea pe care ti-o punem este una cat se poate de simpla: tu stii care sunt cele mai bune masini si unelte de taiat gresia si faianta? Adevarul este ca nu exista „cea mai buna”, iar asta pentru ca sintagma este una destul de vaga. Nevoile noastre variaza destul de mult, asadar daca pentru o anumita persoana un anumit model este perfect, pentru noi el nu poate fi de foarte mare ajutor. Trebuie deci sa alegem in functie de care sunt nevoile noastre. Nu stii cum sa faci acest lucru? Te vom ajuta noi.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te hotarasti asupra tipului de aparat de care ai nevoie / pe care vrei sa il cumperi. Aici avem doua mari categorii, si anume categoria aparatelor manuale si cea a aparatelor motorizate. Asa cum cel mai probabil ti-ai dat deja seama, fiecare dintre ele aduc avantaje si dezavantaje. Pentru gospodarie / locuinta, un model manual este de preferat, iar asta pentru ca preturile sunt unele mai mult decat accesibile, iar volumul de munca oricum nu este unul foarte ridicat.

Lucrurile se schimba insa in momentul in care din aceasta activitate tu iti castigi painea. Daca ai un volum mare de munca, iar timpul necesar terminarii lucrarii este de preferat sa fie unul cat mai mic, atunci atentia ta se va indrepta direct catre modelele de masini de taiat gresia si faianta motorizate. Astfel, munca este usurata foarte mult.

In functie de necesitatile noastre va trebui sa ne hotaram si asupra dimensiunilor pe care le va avea masina. Materialul din care este construita va fi luat si el in considerare, iar asta pentru ca el ne va oferi informatii importante legate de duritatea acestuia, de cat de bine va rezista in fata trecerii timpului, dar si la un volum de munca ridicat. Desigur, materialul care sta la baza masinii / uneltelor de taiat gresia si faianta e de preferat sa fie unul usor, astfel incat sa nu ne fie foarte greu sa ne folosim de ea.

Related posts

Reţetă chifteluţe suedeze cu sos de merişoare – FOTO

Adina Meyers

Sezonul vacanțelor! Cât costă un concediu cu mașina în străinătate

Adina Meyers

DIY – idei creative: Cum să-ți prepari un demachiant natural

Adina Meyers