LifeStyle

Cina in familie, o traditie care ar trebui sa existe in fiecare casa!

Traim vremuri in care mersul la fast food a devenit o adevarata moda, iar mancatul in graba, de unul singur, un obicei din ce in ce mai raspandit. Cinele in mijlocul familei par un eveniment greu de organizat, dar cu putin efort puteti sa-i reuniti pe cei dragi in jurul mesei macar o data pe saptamana. 

Cinele in familie sunt cea mai placuta modalitate de relaxare dupa o zi grea, asa ca nu renuntati la obiceiul de a-i reuni pe cei dragi la masa. Va vor ajuta sa va deconectati mental de munca, stres si toate problemele de peste zi. Cel mai important insa, se vor consolida unitatea familiei si sentimentul de apartenenta, prin interactiunea produsa in timpul meselor. O simpla cina poate inlesni comunicarea si imbunatati relatiile dintre membrii familiei, care vor ajunge sa se cunoasca mult mai bine. 

Mentineti o conversatie pozitiva pe toata durata cinei si discutati despre lucrurile care va intereseaza. Povestiti intamplari de la scoala sau serviciu, planuiti-va vacantele, achizitionarea unui obiect sau bugetul familiei. Inchideti televizorul sau radioul si puneti telefoanele pe silent, ca sa puteti petrece timp de calitate fara sa fiti distrasi.  

Numeroase studii au aratat ca mesele in familie reduc riscul obezitatii si al altor boli de nutritie, asa ca sunt cea mai potrivita ocazie pentru a incerca retete gustoase si sanatoase. Nu este nevoie sa petreceti ore in sir gatind, ci doar sa faceti alegeri inteligente. Consumati cat mai des carne alba de pasare, sursa bogata in nutrienti si vitamine esentiale organismului uman, cu un rol major in a intari sistemul imunitar si a facilita procesele interne ale corpului.

Pentru un gust mai intens, folositi Vegeta Gust de Gaina, baza de mancare care imbina cu delicatete prospetimea carnii de gaina cu amestecul unic de legume si condimente. Vegeta Gust de Gaina va da savoare si originalitate supelor, tocanitelor, fripturilor, mancarurilor din legume, sosurilor – tuturor felurilor de mancare care contin carne de pui, gaina, rata sau curcan. Astfel, mancarea va avea un gust proaspat si unic, de neuitat pentru cei dragi.  

Veti observa ca, in timp, mesele regulate in cadrul familiei imbunatatesc starea psihica, ofera stabilitate emotionala si pot creste performantele profesionale sau scolare. Sentimentul de uniune din cadrul meselor in familie are un impact puternic si asupra copiilor, care se vor transforma in adulti sanatosi, bine organizati, cu stima de sine si o personalitate puternica.             

 

  

Related posts

25 ani în producția detergenților eficienți

Adina Meyers

REGULI noi pentru sălile de fitness din 15 iunie

Adina Meyers

Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Adina Meyers