LifeStyle

Ziua Internațională A Mediului a fost cu joc și ateliere creative pentru copii

Duminică, 5 iunie, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Mediului la inițiativa ONG-ului Padurea Copiilor.

Evenimentul intitulat Regăsirea Copilăriei a fost găzduit de Grădina Botanică din București. S-a reamintit prin jocuri și diverse alte activități creative importanța participării noastre și mai ales a tinerei generații la salvarea planetei.

Astfel, România s-a alăturat celor peste 100 de țări ce sărbătoresc în fiecare an  această zi dedicată naturii. Au fost 12 ateliere interactive, practice şi educative, ce au abordat diferite teme de mediu precum: circuitul apei în natură, reciclare selectivă, reutilizare, descoperirea naturii. Participanţii au luat astfel contact cu misiunea Pădurea Copiilor de a susține eforturile globale de conștientizare a problemelor de mediu, de a salva patrimoniul natural al planetei, de a readuce natura în comunitate, de a terraforma.

Copiii au confecţionat copăcei din maculatură, au aflat despre regulile de reciclare şi au pictat în culori îndrăzneţe 114 copăcei ce au fost apoi plantaţi metaforic în machetele Pădurea Copiilor. Au avut loc 139 de sesiuni sportive ce au combinat săriturile peste obstacole, aruncarea mingii în plasă și sprintul. Din imaginaţia participanţilor s-a născut şi cea mai lungă operă de artă pe teme de mediu desfăşurată pe o rolă de autocolant de 34 de metri.

Reciclarea şi reutilizarea au fost teme importante în cadrul evenimentului. Participanţii au readus la viaţă prin pictură 425 de tricouri, au transformat cofrajele de ouă în buburuze, au pus viaţă în felicitările cu seminţe.

Copiii au experimentat natura, sunetele şi texturile pădurii prin teatru senzorial şi au aflat povestea Brăduţului vorbitor, cu ocazia acestei piese de teatru.

În plus, Pădurea Copiilor a adus 20 de paleţi, echivalentul unui brad de 80 de ani, din care  s-au asamblat carturi de lemn şi obiecte de mobilier. Părinţii şi copiii au făcut echipă atât în construirea carturilor, precum și la testarea lor pe aleile Grădinii Botanice.

La eveniment au fost strânse donaţii în valoare de 1.300 lei pentru viitoarele păduri, fonduri pe care Pădurea Copiilor le va transforma în 260 de puieţi pe care îi va planta şi îngriji, începînd din toamna acestui an. 

Related posts

Fascinanta bucatarie banateana

Adina Meyers

1 iunie la Muzeul Antipa

Adina Meyers

(P) Cozonacul lui Scarlatescu – Dulce si Ceva in Plus, de Paste

Adina Meyers