LifeStyle

Zilele petrecute in Cartierul Soarelui mi-au schimbat viata la 180 de grade

A fost odata…

A fost o vreme in care viata la bloc era tot ce aveam nevoie. Ieseam din scara, urcam in metrou, apoi eram la job. Plecam de la job, urcam in metrou, intram in scara, eram acasa. Dincolo de acest scenariu repetat la infinit era si Bucurestiul. Era trafic, era aglomeratie, zgomot, erau vecinii, fiecare cu modul sau de a intelege viata la bloc. Monotonia trebuia sa dispara cumva, asa ca, impreuna cu partenera mea de viata,  ne-am decis sa investim intr-o casa, intr-un lot de teren in prima faza, un teren pentru casa pe care sa avem posibilitate sa construim o locuinta asa cum ne dorim noi. Da, stim, intr-un oras mare exista tot felul de evenimente si activitati culturale, viata de noapte… insa am ajuns intr-un punct in care am considerat ca nu asta ne face pe noi fericiti.

Asa ca ne-am apucat de cautari, zile la rand, insa  fara prea mare succes la inceput. Preturi mari, zone nu foarte accesibile, terenuri care nu promiteau prea multe, utilitati care nu prea existau la inceput. Dar fiindca am fost constanti in cautari si in a ne urma planul, au venit si rezultatele.

Loturi de casa in Cartierul Soarelui, 15 – 16 euro /mp

Dar intr-o seara, in cautarile noastre pe internet am gasit solutia salvatoare: un teren de vanzare aproape de Bucuresti. Localizarea ne-a placut destul de mult, imediat dupa Chitila, in comuna Tartasesti, la 20 de minute de Piata Victoriei, daca mergeai pe DN7. Doar 15 km pana la terenuri, drum bun si usor de parcurs pana acolo, terenuri intravilane delimitate, cu loturi de casa, nu puteai cere mai mult. Acces la curent, la gaze, fose septice usor de facut, statii de epurare a apei in regim privat, puturi cu hidrofor, acces la retea de telefonie, cablu tv, Internet, au fost suficiente argumente ca sa ma convinga sa vizionez zona, respectiv loturile. Pentru vizionare am sunat la numarul de pe site cu cateva ore inainte. La telefon am avut o discutie direct cu proprietarul, o persoana amabila, care a stat sa-mi raspunda pe indelete la toate intrebarile si nelamuririle.

Achizitie direct de la proprietar, NU se percep comisioane

Am preferat un teren in Tartasesti si pentru ca aveam un pret pe lot de casa de doar 15 euro pe metru patrat, achizitia se facea direct de la proprietar si  nu exista comisioane. Peste toate, primesti si un ghid util dupa cumparare, astfel vei stii cum poti obtine rapid restul actelor ca sa te apuci de construit casa. Zona era cu atat mai buna cu cat exista si mijloace de transport in comun (ceea ce este un super plus, in cazul in care nu aveti masina), tot ce aveai nevoie pentru o viata normala, supermarket, locuri de joaca pentru copii, farmacie sau dispensar, zone de agrement, baruri, terase, cam tot ce ai si la oras, doar ca evident vorbim de mult mai multa liniste si aer curat.

Am obtinut usor autorizatia de constructie, fara sa mai stau sa fac eu drumuri pentru acest lucru, fiindca la achizitia terenului se poate solicita contra cost si acest lucru. De asemenea, nu a trebuit sa mai stau sa mai pierd vremea cu research-ul in ceea ce priveste proiectarea, deoarece firma pune la dispozitie si servicii de arhitectura si proiectare complete, asa ca am inceput constructia mai repede decat credeam.

Am ales proiectul dorit, am optat pentru varianta la cheie, si in cel mai scurt timp am avut si casa dorita. De la o viata in Bucuresti intr-un stres continuu la o viata linistita, in conditii bune, intr-un spatiu suficient de mare, nu au fost decat cativa pasi in timp, insa asteptarea a meritat.

Related posts

Tarta de vara cu piersici, caise si zmeura

Adina Meyers

Tehnologii de ultimă generație pentru sesiuni de călcat reconfortante

Adina Meyers

Altex Romania si CardAvantaj lanseaza o oferta cu beneficii extinse in asteptarea Black Friday si a Sarbatorilor de Iarna

Adina Meyers