LifeStyle

Zece ani de Scena.ro – episodul 4

Sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 12:00, la Casa TIFF va avea loc, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, lansarea numărului 42 (4)/2019 al revistei de artele spectacolului Scena.ro. Vor participa la lansare redactoarea-șefă a revistei, Cristina Modreanu, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, regizorul Tompa Gábor, organizatorul evenimentului, și directorul artistic al teatrului, dramaturgul Visky András.

Acest ultim număr din 2018 este strâns legat de orașul Cluj: coperta revistei este actrița Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Éva Imre, în noul spectacol Neguțătorul din Veneția, regia Tompa Gábor, iar în interior îl veți găsi pe Mihai Măniuțiu, directorul Naționalului clujean, intervievat de Oana Cristea Grigorescu, un fragment din cartea în lucru a Mirunei Runcan despre critica de teatru în comunism, un eseu de Visky András despre Neguțătorul lui Shakespeare și primul episod dintr-o nouă rubrică de Ionuț Caras, vedetă a Teatrului Național din Cluj despre Tracul scenic – o convorbire cu regretata actriță Melania Ursu.

 

Episodul 4 al aniversării celor zece ani de existență Scena.ro include și lansarea Podcastului Scena.ro #6 cu tema Noile tehnologii pe scenă, avându-i ca invitați pe regizoarea Carmen Lidia Vidu și scenograful Adrian Damian. Primele cinci episoade ale Podcastului Scena.ro, inițiat în acest an, au fost ascultate până acum de peste 1000 de persoane. Podcasturile pot fi ascultate din contul de soundcloud al revistei https://soundcloud.com/revistascenaro.

Tot cu ocazia aniversării, a fost lansatăși Arhiva Scena.ro online, care include toate numerele apărute în primii 10 ani de existență a revistei. Arhiva poate fi accesată pe www.revistascena.ro/arhiva.

 

Abonamente Scena.ro 2019!

Începem următoarea decadă de existență, așadar vă invităm să vă abonați ca să primiți revista acasă, prin poștă. Începând cu data de 20 noiembrie 2018 se pot face Abonamente pentru 2019 la revista de artele spectacolului Scena.ro. Ca să vă abonați trimiteți un email (cu nume, prenume, adresă completă și număr de telefon) la scena.ro@gmail.com sau completați formularul de pe site: http://revistascena.ro/comanda-online.

 

 

 

*Odată cu furnizarea datelor dumneavoastră personale sunteţi de acord cu prelucrarea acestora în scopul  abonării la revistă.

 

***

Revista de artele spectacolului Scena.ro este editată de Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS). Numărul 42 a apărut cu sprijinul Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale și al AFCN – proiecte editorale.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

 

Parteneri cărora vrem să le mulţumim pentru că ne-au sprijinit de-a lungul timpului:

British Council, Institutul Polonez, Ambasada Regală a Norvegiei, ProHelvetia, Goethe Institut, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Institutul Francez din București, ARCUB-Centrul Cultural al Municipiului București, Centrul Naţional al Dansului, JTI, Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Încep cele mai importante evenimente din agricultură, alimentație, ambalaje și băuturi

Adina Meyers

Wienerberger: Cresterea tranzactiilor cu terenuri favorizeaza dezvoltarea pietei de zidarie

Adina Meyers

NemiraMedia.ro

Adina Meyers