Amenajari case Amenajari Interioare

Vrei o casă de vacanță? Iată 5 obiecte care îți vor face viața la țară mai ușoară

Ai vrea ca refugiul tău din afara orașului să-ți ofere confort deplin? Îți spunem ce echipamente ar trebui să pui pe listă înainte de a începe construcția.

Aglomerația orelor de vârf și canicula din timpul verii te-au convins să cauți o soluție permanentă pentru a-ți reîncărca bateriile la sfârșit de săptămână. Potrivit unui raport al guvernului britanic, mutatul la țară îți poate influența pozitiv starea de sănătate pe termen lung.

Dincolo de mirajul dimineților în care îți vei savura cafeaua în foișor, există anumite inconveniente cu care te vei confrunta. Lipsa utilităților sau operațiunile de întreținere destul de frecvente nu îți vor alunga plăcerea unei case de vacanță, dacă o vei dota cu aceste echipamente:

1. Montează un hidrofor

Primul dezavantaj, pe care îl resimți imediat ce începi căutarea celui mai bun loc de casă la țară este lipsa apei curente. Chiar și în localitățile unde ai posibilitatea de a te racorda la o rețea, riști să experimentezi întreruperi frecvente ale furnizării. Pentru a nu-ți bate capul cu lipsa apei potabile, alege să sapi un puț și să montezi un hidrofor.

În mod normal, hidroforul va folosi o pompă cu aspirație sau una submersibilă, plasată chiar în puț. Dacă adâncimea fântânii depășește 15 metri, vei avea nevoie de o pompă cu ejector. Pentru o puritate cât mai mare a apei, dar și pentru a evita înfundarea cu impurități, montează un filtru preliminar între pompă și furtunul de sucțiune.

 

2. Încălzește-ți casa cu un termoșemineu

Cel mai probabil, satul în care urmează să îți construiești casa de vacanță nu beneficiază încă de rețea de gaze naturale. Poți trece cu ușurință peste acest inconvenient dacă vei include și termoșeminee printre opțiunile tale. Acest echipament de încălzire se amplasează direct pe pardoseală și funcționează pe bază de lemne, cărbuni sau peleți.

Există multe avantaje oferite de termoșeminee, iar lipsa necesității unei camere tehnice este doar primul dintre ele. Posibilitatea de a conecta un boiler extern sau un termostat de ambient, chiar a unuia cu conexiune Wi-Fi, apropie funcționalitatea unui termoșemineu de cea a unei centrale termice.

3. Spală vasele rapid, cu un boiler instant electric

Odată ce ai rezolvat problema încălzirii casei și a apei menajere, vei simți nevoia de rapiditate la spălarea vaselor. Un boiler electric instantaneu nu va avea nevoie de mult timp pentru încălzi apa la fiecare utilizare, ci ți-o va pune la dispoziție pe loc.

Disponibil la un preț accesibil și ușor de instalat în bucătărie, boilerul instant electric funcționează cu rezistențe electrice de tip termoplonjor. Temperatura furnizată de un astfel de dispozitiv este cuprinsă între 60 și 64 de grade Celsius, în funcție de modelul ales.

4. Folosește o drujbă specială pentru crengi

Peisajul casei tale de vacanță ar fi incomplet fără o mică livadă sau fără câțiva pomi fructiferi în grădină. Unele dintre soiuri cresc mai repede decât te-ai aștepta, iar asta înseamnă că va trebui să te pregătești din timp cu uneltele potrivite pentru toaletare.

Alături de foarfece și de fierăstrău, vei avea nevoie de o drujbă pentru crengi. Tăierea lor presupune un efort semnificativ, mai ales dacă nu ai obișnuința muncilor cu specific rural. Poți alege un model electric sau pe combustibil, dar mânerul extensibil trebuie să fie cât mai lung.

 

5. Alungă rozătoarele cu ultrasunete

Ultimul lucru pe care ți l-ai dori în casa de vacanță este apariția rozătoarelor, cu atât mai puțin invazia lor în grădină. Folosirea otrăvii sau a capcanelor mecanice nu este cea mai potrivită variantă, în special pentru familiile care au copii mici.

Aparatele care emit ultrasunete forțează șoarecii, șobolanii sau dihorii să părăsească proprietatea, fără a a avea efecte adverse. Aparatele se conectează la rețeaua electrică, acoperă o suprafață de până la 600 de metri pătrați și nu necesită consumabile.

Așadar, locuința ta de la țară poate fi aproape la fel de confortabilă ca în mediul urban. Dacă îți planifici înțelept investiția, în funcție de particularitățile zonei, vei avea parte de relaxarea mult visată.

Related posts

7 bucatarii, nu mici, ci foarte mici

Adina Meyers

Imagini de poveste reflectate in oglinzi vintage

Adina Meyers

Casă românească în stil victorian

Adina Meyers