LifeStyle

VINEXPERT l-a adus pe Maximilian Riedel la Bucuresti

Peste 130 de iubitori ai vinului au ales sa-si petreaca a treia zi de Paste la o prezentare unica a celor mai celebre pahare si decantoare din lume. Pentru demonstratia de la Hotelul Ramada Parc au fost folosite patru vinuri, atent alese din selectia VINEXPERT: Prince Stirbey Cramposie Selectionata 2009 – Romania, Mulderbosch Chardonnay 2007 Africa de Sud, Wild Rock Pinot Noir 2008 Noua Zeelanda, Salentein Cabernet Sauvignon 2008 – Argentina.

Maximilian Riedel reprezinta cea de-a 11 generatie a familiei austriece care a revolutionat designul paharelor de vin, prin crearea a cate unui pahar pentru fiecare soi si tip de vin Riesling si Chardonnay, Bordeaux si Burgundia, Porto si Sherry si asa mai departe.

Astfel, paharele Riedel fructifica la maximum bogatia aromatica a vinului. Potrivit Time Magazine, „Familia Riedel nu a produs nici macar o sticla de vin. Dar, in ultimii 50 de ani, acest clan de maestri sticlari a facut mai mult pentru sporirea placerii degustarii decat orice dinastie de producatori de vin”.

Pentru demonstratia de la Bucuresti, Maximilian Riedel a folosit patru pahare din cristal din gama VITIS pentru Riesling, Chardonnay, Pinot Noir si Cabernet Sauvignon si un pahar de apa de unica folosinta. Degustarea a fost comparativa, fiecare vin fiind baut, pe rand, din paharul adecvat, dintr-un pahar destinat altui soi si din paharul de plastic.

E posibil ca un pahar sa fie bun pentru Riesling, dar rau pentru Chardonnay?

Un Pinot Noir pare mai prost daca e baut dintr-un pahar de Cabernet Sauvignon? Maximilian Riedel i-a convins chiar si pe cei mai sceptici ca da marimea paharului, forma cupei si deschiderea paharului dirijeaza vinul catre zona de gust care-i potenteaza cel mai bine calitatea si aromele.

De exemplu, paharul de Pinot Noir trimite vinul pe varful limbii, unde simtim gustul dulce, in timp ce paharul de plastic il lasa sa se imprastie pe partile laterale ale limbii, unde simtim aciditatea. Pinot Noir fiind un vin cu aciditate mare, e preferabil sa fie trimis spre varful limbii, pentru a-i simti fructuozitatea. La fel si in cazul mirosului in paharul de Cabernet Sauvignon, buchetul fin al Pinot-ului de abia se simte, iar in paharul de plastic nu mai simti decat alcoolul!

Fiind el insusi un designer foarte talentat, Maximilian Riedel si-a prezentat si cea mai recenta creatie: un spectaculos decantor in forma de sarpe incolacit, care permite aerarea maxima a vinului in timp ce se prelinge de la cap spre coada si inapoi. Seara s-a incheiat in acordurile muzicii trupei Alpha Blues Band, iar la plecare fiecare participant a primit cate un set de 4 pahare Vitis, in valoare de 600 de lei, alaturi de surprize si vouchere oferite de partenerii VINEXPERT.

In Romania, produsele Riedel sunt importate exclusiv de VINEXPERT, fiind comercializate in magazinele retelei din Bucuresti, Cluj si Oradea si pe evinoteca.ro

Related posts

Rugby, Natural!

Adina Meyers

Lumea satului românesc medieval își deschide porțile în centrul Capitalei Vlaicu Vodă – o altfel de întâlnire cu istoria noastră

Adina Meyers

BACH „reinventat”: suitele pentru un violoncel solo si spectacol multimedia

Adina Meyers