LifeStyle

VanFruct, câștigător la Anuala de Arhitectură 2016, secțiunea arhitectura spațiului interior

VanFruct, cel mai nou juice bar din oraș, este câștigătorul din acest an al secțiunii arhitectura spațiului interior în cadrul Anualei de Arhitectură București.

Despre proiect

Proiectul de amenajare interioară aparține biroului de arhitectură Lama și a presupus rezolvarea unui spațiu dificil, de doar 10 mp. Diferențele de nivel de 1,4 m au dat naștere la două zone distincte și anume, scara de acces din trotuar și barul cu bancheta destinată clienților. Cele două au fost delimitate prin alegerea a două materiale diferite ca textură și culoare: tablă striată vopsită negru pentru scară, respectiv pluta pentru bar și banchetă.

Pereții au fost decopertați de tencuială, iar cărămida aparentă care a rămas la vedere a fost vopsită în galben, o culoare dinamică, întâlnită des atunci când vine vorba de fructe și legume. Arcada de plasă metalică este un suport excelent pentru ghivecele cu iederă care urmează să crească și să creeze o boltă verde.

Astfel, parterul înalt al unui imobil interbelic, a fost transformat într-un concept actual, în acord cu cerințele publicului contemporan, interesat tot mai mult de spațiile de design și de un stil de viață sănătos.

“Mi-au plăcut întotdeauna ingredientele naturale, iar după ce am găsit acest spațiu atipic de pe strada Mendeleev am știut că aici va fi viitorul VanFruct. Interiorul era total diferit și a trebuit să schimbăm tot, așa că am apelat la arhitecții de la Lama. Îi știam după proiecte, ne-au plăcut pentru că pun în evidență materialele cu care lucrează și au o ordine specifică. Le-am povestit care va fi conceptul VanFruct, cu limonade, smoothies, sucuri proaspete, gaufres și cafea de origine și le-am spus că am vrea culoare. Propunerea lor de proiect ne-a plăcut din prima. Amenajarea a durat câteva luni, poate un pic mai mult decât ne așteptam noi și asta pentru că spațiile mici precum acesta sunt întotdeauna mai dificile.

Urmează să extindem conceptul VanFruct cu o locație nouă, dar și cu un van cu care vom călători prin țară și pe la evenimente,” spune Ștefan Ciobotaru, manager VanFruct.

Concept și meniu la VanFruct

La VanFruct, clienții pot alege diverse sortimente de smoothies cu fructe de sezon, sucuri sau limonade care au ingrediente surpriză precum mărul, ananasul sau căpșunele. Meniul este completat de cafea de origine și gaufres delicioase cu diferite toppinguri, acestea din urmă fiind preparate din făină integrală și uleiuri presate la rece, fără lapte, ouă sau zahăr. Ingredientele folosite în produsele VanFruct sunt naturale și proaspete, iar rețetele sunt simple, pentru că se pune accentul pe gust.

Totul este preparat pe loc, iar compoziții precum cele pentru gaufres sau laptele de migdale sunt făcute în casă.

Adresa: str. D.I. Mendeleev, 44, Sector 1, București

Facebook: www.facebook.com/vanfruct.mendeleev

Instagram: www.instagram.com/vanfruct

Hashtags: #VanFruct, #VanFructMendeleev

Proiect: LAMA ARHITECTURA: arh. Călin Radu, arh. Dan Enache

Suprafața: 10 mp

An finalizare: 2016

 

Related posts

Curățenia și igiena în școli și grădinițe

Adina Meyers

Fructele oleaginoase – prietenele femeii

Adina Meyers

O pereche de porumbite de argint este scoasa la licitatie

Adina Meyers