De cele mai multe ori preferam sa apelam la mesteri atunci cand se strica diverse obiecte in casa. Exista insa situatii cand problemele fie trebuie rezolvate rapid, fie nu sunt suficient de grave incat sa necesite interventia unui profesionist. De aceea, este important ca din orice casa sa nu lipseasca o serie de unelte si scule electrice.
Indispensabile din gospodarie sunt:
1. Ciocanul
Este ajutorul de nadejde al oricui are nevoie sa bata rapid un cui. Reprezinta o alegere practica si la indemana, costurile de achizitie fiind reduse. Este necesar ca utilizatorul sa fie atent, pentru a evita eventualele accidentari.
2. Ruleta
Este ideala atunci cand se lucreaza la decorarea interioara a unei case. Fie ca utilizatorul inceraca sa centreze un tablou pe mijlocul unui perete, fie ca incearca sa incadreze perfect mobilierul, o ruleta ereprezinta un real ajutor.
3. Lanterna
Se intampla ca in multe spatii lumina becului sa nu patrunda. De aceea, o lanterna poate lumina rapid aceste locuri, atunci cand este necesar: in spatele mobilei, sub pat etc. Lanterna isi gaseste utilitatea cu precadere in cazul unor intreruperi de curent, moment cand aceasta nu trebuie sa lipseasca din casa.
4. Surubelnita
Un astfel de instrument ne este extrem de folositor pentru actiuni de montare a unor obiecte, pentru a strange suruburile etc. Se recomanda achizitionarea unei truse complexe, ce cuprinde mai multe forme, pentru a se putea potrivi cu orice tip de surub.
Scule electrice pentru incepatori si semi-profesionisti
Vorbim aici despre activitati mai complexe, precum montarea de rafturi, ingrijirea curtii, repararea unor obiecte stricate etc.
Astfel, extrem de utile pot fi urmatoarele unelte:
5. Ciocanul rotopercutor
In functie de necesitate, puteti alege un ciocan rotopercutor cu diverse functii: percutie, rotopercutie, rotatie fara percutie. Reprezinta alegerea ideala pentru activitatile de daltuire si gaurire.
6. Masina de insurubat/ desurubat
Spre deosebire de surubelnitele mecanice, acestea sunt rapide si eficiente. Permit realizarea unor operatiuni mai complexe, iar utilizarea acestora nu implica depunerea de efort.
7. Fierastraul electric
Se utilizeaza in curte, fiin ideal pentru actiuni de taiere a lemnelor, de toaletare a gardului viu si a pomilor fructiferi, sculptarea unor elemente decorative etc. Spre deosebire de un motofierastrau, acesta este prietenos cu mediul inconjurator si extrem de silentios, elemente ce il recomanda pentru activitatile de hobby. Pot fi depozitate usor si sunt usor de manevrat.
8. Polizorul electric
Reprezinta alegerea ideala pentru activitatile de taiere, slefuire, indepartare a ruginii, degrosare etc. Poate fi utilizat pentru reconditionarea unor obiecte invechite, precum mobilierul metalic de gradina.
Elementele mai sus mentionate sunt o parte din instrumentele de care orice om are nevoie in gospodarie. De asemenea, acestea pot fi completate, dupa preferinte si necesitati. Cu cat utilizatorul devine mai experimentat, cu atat acesta isi va mări trusa de scule si unelte.