Amenajari Exterioare

Unde amplasam si cum construim piscina

Piscina este locul ideal de relaxare din curte unde puteti petrece clipe placute, mai ales in zilele toride ale verii. Daca inca nu v-ati amenajat un asemenea loc, iata ce trebuie sa stiti.

Cei ce detin o curte cu o suprafata generoasa, cu siguranta se gandesc sa o exploateze la maximum pentru a obtine un loc de relaxare si putina racoare pe timpul verii. De cele mai multe ori, aceasta se transforma in gradina, loc de gratar s.a.m.d.

Insa ce-ar fi daca ar deveni o adevarata oaza de relaxare, un refugiu din fata caniculei de afara, amenajand aici o piscina. Acest lucru nu este atat de usor pe cat pare, iar inainte de va apuca de treaba ar fi bine sa tineti cont de cateva elemente importante pentru o alegere potrivita.

Solutia rapida si ieftina

Daca ne raportam la cum sunt amplasate, trebuie sa stiti ca exista doua tipuri de piscine. Vom intalni piscine sapate in pamant si piscine construite deasupra solului, cea de-a doua varianta fiind si cea mai rapida si mai convenabila solutie, mai ales pentru cei care nu vor sa cheltuiasca prea mult. Costurile sunt mai mici, deoarece pot fi montate sau demontate foarte rapid. In plus, sunt situatii in care unele piscine se pot instala fara ajutorul unor profesionisti, urmand doar manualul de instructiuni de asamblare. Insa aveti grija, pentru ca totul trebuie facut cu mare atentie, daca vreti sa nu aveti parte de neplaceri ulterioare.

Piscinele supraterane pot avea diferite forme, cele mai intalnite fiind cele ovale sau rotunde, avand cadrul de structura la vedere sau acoperit cu PVC. Scheletul de rezistenta este din otel galvanizat sau alte materiale rigide facute sa reziste la coroziune. Fundatia acestora se poate realiza din beton, piatra naturala sau lemn. O alta solutie si mai accesibila este piscina gonflabila, care poate fi pusa in functiune foarte usor. De obicei, nu are dimensiuni prea mari si este cea mai rapida optiune pentru zilele de plaja din curtea casei.

Mai scump, dar mai durabil Piscinele ingropate necesita un proces elaborat de instalare, insa au o rezistenta mai mare. Calitatea si flexibilitatea acestui tip duc la cresterea pretului, in comparatie cu cele amenajate pe sol, putandu-se alege o multitudine de forme, dimensiuni, materiale, finisaje, culori sau accesorii. Acestea se evidentiaza si prin durata de viata incomparabila (circa 100 de ani). Și in privinta materialelor din care puteti construi piscina aveti mai multe optiuni. De exemplu, piscina din beton este cea mai trainica, avand o rezistenta greu de egalat. Insa necesita un timp mai indelungat de executie, iar de regula este termoizolata si poate fi finisata cu PVC sau mozaic. Un alt material des intalnit este fibra de sticla, piscina fiind turnata in prealabil dintr-o singura bucata si instalata in zona excavata. Avantajul acestui tip este ca timpul de realizare este mai redus decat in cazul unei piscine din beton si este mai usor de intretinut. In plus, fibra de sticla ofera o flexibilitate mare in alegerea formei, putand fi combinata cu alte materiale. Puteti alege si panourile de otel, care au o rezistenta crescuta la coroziune. De obicei, acestea sunt finisate cu PVC, iar pe langa formele obisnuite puteti comanda orice alta forma, numai inspiratie sa aveti.

Unde amplasam piscina

Inainte de va apuca de construirea piscinei, ganditi-va unde o veti amplasa in curte si luati in calcul cateva criterii. In primul rand cautati sa fie la soare, pentru ca in acest fel se va mentine o temperatura placuta a apei pe tot parcursul zilei si veti putea amenaja si o mica plaja pe margine, de exemplu. Este bine ca terenul sa fie plat, fara denivelari sau in panta, pentru ca in caz contrar costurile de constructie pot creste considerabil, iar scurgerile vor fi mai greu de controlat. In plus, este bine sa va asigurati de stabilitatea terenului, pentru ca o alunecare a acestuia poate crea probleme grave. Apoi, daca nu vreti sa curatati prea des piscina de frunze, amplasati-o cat mai departe de copacii sau arbustii din gradina. In fine, potrivit ar fi ca locul ales sa fie unul discret, ferit de privirile curioase ale vecinilor sau ale trecatorilor de pe strada.

O piscina din beton este gata in 3 – 4 saptamani

Daca alegeti sa amenajati o piscina din beton in pamant, atunci trebuie sa stiti ca procesul de executie este ceva mai complicat si trebuie respectate cateva etape necesare. In primul rand obtinerea autorizatiilor necesare pentru excavare sau pentru aducerea unor utilaje grele, daca este cazul. Apoi marcarea exacta a zonei in care se vor efectua sapaturile, inclusiv a copacilor sau a vegetatiei pe care doriti sa o salvati. De asemenea, excavarea terenului este indicat sa se faca in conformitate cu pozitia bazinului si a distantei fata de traseele de curent electric si de apa-canal. Luati in seama zona unde se va depozita materialul excavat,

precum si traseele instalatiilor necesare: tevile de alimentare si de evacuare a apei. Dupa stabilirea acestor detalii, o prima etapa consta in racordul tevilor de apa si al instalatiei electrice. Odata montata structura, aceasta se va arma si se vor pozitiona elementele ce vor fi incastrate in ea: sifon, faruri, priza de aspirator, skimmere etc. Dupa turnarea betonului se vor umple spatiile din jurul bazinului si locul tehnic si se vor realiza finisajele. La finalul constructiei se vor face probe prin umplerea cu apa a bazinului si se vor pune in functiune toate aparatele folosite pentru tratarea si curatarea apei. O lucrare de acest gen se realizeaza in aproximativ 3 – 4 saptamani.

Related posts

Bolile plantelor de apartament

Adina Meyers

Intretinerea gradinilor in luna iunie

Adina Meyers

Trucuri si ponturi pentru amenajarea gradinii

Adina Meyers