Amenajari apartamente

Un strop de Africa într-un apartament modern din Bucureşti

Pasiunea pentru călătorii şi personalitatea tinerilor proprietari au constituit pentru echipa de arhitecţi de la Studio 28G punctul de pornire în amenajarea unei locuinţe în stil contemporan, cu spaţii aerisite, dar şi funcţionale, obligatoriu cu un impact vizual mare.

Andreea şi Adi, beneficiarii acestui proiect, şi-au dorit ca mediul în care locuiesc şi îşi desfăşoară activităţile să le reflecte stilul de viaţă, pasiunile şi gusturile. Pornind de la aceste indicii, arhitecţii au transformat interiorul existent într-unul cu atmosferă caldă, primitoare şi design interesant.
Aspectul general este unul modern, cu influenţe din cultura africană (atât de dragă celor doi) şi o paletă cromatică neutră, înveselită de accente de galben vibrant.

O provocare pentru echipa de arhitecţi a fost delimitarea vizuală a zonei de zi fără a micşora spaţiile. „Ne-am adaptat la dimensiunile existente şi am conceput un separator de cameră cu dublă funcţie: suport TV şi loc pentru luarea micului dejun cu deschidere spre living.”
Mobilierul din lemn de stejar este realizat pe comandă, în culori deschise, pentru a crea senzaţia de spaţiu şi luminozitate.
Piesele de senzaţie ale decorului sunt cele trei tablouri de mari dimeniuni realizate de artistul fotograf Mario Gerth. Amenajarea este însă completată şi de alte obiectele decorative de origine africană, din ceramică sau lemn, achiziţionate de Andreea şi Adi în timpul călătoriilor în Africa.

Un separator de cameră cu rol de suport TV, dar şi de bar, cu deschidere spre living, este soluţia ideală pentru compartimentarea vizuală a zonei de zi. În plus, barele ce formează structura separatorului ascund toate cablurile necesare pentru zona media.

Un rol important în ambient îl joacă lumina, căci interiorul beneficiază de lumină naturală din abundenţă, datorită suprafeţelor vitrate de mari dimensiuni, dar şi de un iluminat artificial, asigurat de spoturi integrate şi corpuri de iluminat suspendate.

În bucătărie s-a optat pentru un design minimalist, în nuanţe deschise, ce contrastează cu fundalul din sticlă neagră al peretelui. Mobilierul maschează frigiderul şi încorporează plita cu gaz şi hota decorativă.
„Întâlnim destul de des bucătării deschise către zona de living. Sunt interesante, aerisite şi se potrivesc stilului de viaţă urban în care trăim. Pentru a evita inconvenientul real al mirosului de mâncare răspândit în toată casa, sfatul nostru este să investiţi într-o hotă de calitate, cu o capacitate mare de absorbţie.”

Pentru a oferi confort şi relaxare, dormitorul a fost mobilat cu un pat îmbrăcat în material textil, cu saltea dublă şi înaltă. Pentru un iluminat de atmosferă, la capătul patului, s-a realizat în tavan o fantă cu lumină artificială, flancată de o parte şi de alta de corpuri de iluminat suspendate orientate spre noptiere. 

Cele două băi, decorate cu plăci ceramice de la Delta Studio, reflectă spiritul tineresc şi nonconformist al cuplului, prin jocul de pattern-uri şi accentele cromatice vibrante – roz şi albastru deschis.

Foto: Radu Gospodinov

Material realizat cu sprijinul Delta Studio

Related posts

In spatele perdelei

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii despre folosirea materialelor textile in decorarea locuintei

Adina Meyers

O fabrica din Sebes incalta de 90 ani Europa. Si nu numai

Adina Meyers