Amenajari apartamente

Un proiect maraton, finalizat în timp record

Cu două luni înainte de nunta lor, Sorina şi Cristian au apelat la echipa de arhitecţi de la iDecorate pentru a le renova şi redecora apartamentul cu trei camere. Elementul-cheie al amenajării a fost: un interior vesel şi primitor, în care să se regăsească toată bucuria lor de tineri aflaţi la început de drum.

Situată într-un bloc vechi, la ultimul etaj, locuinţa este luminoasă şi bine compartimentată, având chiar şi o bucătărie deschisă. Deoarece nu mai fusese renovată de foarte mult timp, proprietarii şi-au dorit să o transforme complet, astfel că echipa de arhitecţi solicitată a avut libertate totală în creionarea proiectului, nefiind constrânsă nici măcar de poziţionarea instalaţiilor existente.
Una dintre cerinţele principale ale tinerilor beneficiari a fost, bineînţeles, optimizarea spaţiului. A urmat tema de amenajare, respectiv un ambient vesel, decorat modern, cu accente de culoare tonice.
Proiectul a demarat cu bucătăria, aceasta fiind primul spaţiu pe care îl vezi atunci când intri în casă (datorită deschiderii sale către hol).
Sorina şi-a dorit o bucătărie albă, aerisită, cu accente de lemn şi de culoare. Ca atare, arhitecţii au optat pentru piese de mobilier cu un design foarte simplu ca linie şi fără corpuri suspendate, pentru a evita aglomerarea spaţiului. Faianţa albă, neregulată, de la Delta Studio, în combinaţie cu blatul din lemn şi cu finisajul negru al peretelui, imprimă încăperii o notă specială. De altfel, vopseaua neagră pentru tabla de scris folosită pentru decorarea pereţilor reprezintă un element interesant, adăugat de arhitecţi în amenajarea bucătăriei, care le oferă ocazia proprietarilor de a-şi nota aici reţetele preferate sau programul zilnic.
Accentele de lumină oferite de corpurile de iluminat aduc un plus de valoare acestui spaţiu, optimizat la maximum pentru a încorpora toate electrocasnicele necesare.

S-a dorit ca livingul să fie cât mai luminos, amenajat cu mobilier compact şi însufleţit cu accente de culoare. Peretele cel mai vizibil al acestuia a devenit şi centrul de interes al decorului, căci arhitecţii l-au vopsit într-o nuanţă tonică de albastru şi au placat o porţiune cu cărămidă aparentă vopsită în alb. Tot aici a fost amplasat un mobilier TV cu diverse spaţii de depozitare, atât vizibile, cât şi mascate.

Parchetul stratificat şi cărămida aparentă folosită pentru pereţii decorativi au fost achiziţionate de la Delta Studio.

Cromatica dormitorului s-a axat pe nuanţe de gri, înviorate cu diverse accente cromatice, precum galben şi turcoaz. Cărămida aparentă, ce decorează peretele de la căpătul patului, oferă o vibraţie aparte acestei încăperi, personalizându-o. În ceea ce priveşte mobilierul, s-a optat pentru o variantă minimalistă, pentru piese care să asigure doar strictul necesar, fără a aglomera inutil spaţiul. Piesa centrală a ambientului este un pat făcut la comandă, cu o tăblie capitonată supradimensionată şi loc de depozitare sub el.

Tot mobilierul din casă are un design foarte simplu, cu tăieturi drepte şi mânere ascunse, fapt ce îl face aproape să se confunde cu fundalul peretelui.

Baia matrimonială a fost complet transformată, căci proprietarii au renunţat la cada cea veche şi au construit un duş walk-in, separat de restul spaţiului printr-un perete din sticlă. „Am folosit sticlă clară pentru a păstra continuitatea vizuală a spaţiului. Cromatic, am ales tonuri de gri închis pentru gresie şi faianţă. Accentul de culoare este dat de faianţa aqua de la Delta Studio.”

Pentru cea de-a doua baie, de dimensiuni mai mici, arhitecţii au folosit tot finisaje gri, însă de această dată în nuanţe deschise, pentru a da senzaţia de mai mult spaţiu. Nota decorativă este conferită de gresia de tip patchwork utilizată pentru pardoseală, dar şi pentru verticala creată pe unul dintre pereţi. Pentru această încăpere s-a preferat un mobilier alb, cu accente de lemn.

Cu o durată totală de o lună şi jumătate, proiectul a fost unul „maraton”, căci, în acest timp, echipa de arhitecţi a schimbat tot, de la instalaţii şi finisaje până la mobilier şi accesorii.
„Am beneficiat de toată susţinerea şi înţelegerea unor clienţi minunaţi, fără de care acest proiect nu ar fi fost gata într-un timp atât de scurt. În cele aproape două luni, am scos finisajele existente, am refăcut toate instalaţiile, am comandat şi montat finisajele noi, am realizat integral la comandă mobilierul.”

Proiect realizat de studioul de arhitectură iDecorate, arh. coordonator Irina Radu
Material realizat cu ajutorul Delta Studio
Foto: Vlad Creţeanu

Related posts

Un spatiu practic, o atmosfera fresh

Adina Meyers

Cum alegi pilota perfectă?

Adina Meyers

Cum să creezi un interior tomnatic în 4 paşi

Adina Meyers