LifeStyle

Un multicooker este mai versatil decât crezi

Nu este nevoie să mergi la restaurant în fiecare zi pentru a mânca preparate delicioase. Ci poți găti mâncăruri excelente chiar la domiciliu, cu un echipament de bucătărie de bază.

Investind în câteva aparate cheie. De exemplu, un multicooker cu siguranță îți poate ușura prepararea mesei.

Dacă ai deja un multicooker, înseamnă că știi există un motiv pentru care este un aparat favorit pentru bucătari: magia gătitului sub presiune înseamnă că poți pregăti mâncarea mult mai repede decât cu tehnicile convenționale.

Dacă gătitul la presiune este ceva nou pentru tine și se simte intimidant, folosește acest ghid pentru a afla cum să folosești multicooker-ul, ce mese să încerci mai întâi și pe care să le eviți.

Beneficiile unui multicooker

Multicooker-ul este cel mai bine cunoscut pentru opțiunea de gătit sub presiune, care îți va oferi confortul unui aragaz, dar cu un timp de gătire mai rapid. Gătitul sub presiune se bazează pe o regulă generală a fizicii: creșterea presiunii crește punctul de fierbere al apei, ceea ce permite lichidului să gătească alimentele la o temperatură mai ridicată (fără ardere), astfel încât să fie gata mai repede. Acest lucru, de asemenea, că îți umezește mâncarea în timp ce gătește, astfel încât chiar bucăți tari de carne vor fi înmuiate și îmbibate cu aromă.

Vei observa cu adevărat o diferență la felurile de mâncare care necesită în mod obișnuit timpi lungi de gătit. Orezul brun, de exemplu, se gătește în doar 22 de minute în multicooker, comparativ cu până la o oră pe aragaz. Carnea de porc este pregătită pentru a fi tăiată după doar 30 de minute de gătit sub presiune, iar fasolea neagră uscată poate trece de la complet uscată la gata în 20 până la 25 de minute.

Această economie de timp îți va extinde opțiunile pentru cină, deoarece poți găti mai multe feluri de mâncare tradiționale într-o oră sau mai puțin.

Ce altceva poți face cu un multicooker?

 

Multicooker-ul tău poate elibera și spațiu în bucătărie, deoarece prepararea cu ajutorul lui poate servi drept suport pentru alte aparate.

Pregătești un fel de mâncare complicat, care se gătește de obicei încet în oală? Folosește setarea de gătit lent de pe multicooker pentru a obține același lucru. Poți să faci oricare dintre rețetele preferate lente sau să încerci rețele noi.

Folosind setarea sauté transformă multicooker-ul într-un înlocuitor pentru aragazul electric. Folosește această setare pentru a obține o textură perfectă a cărnii, pentru a o înmuia. Sau pentru a rumeni ceapa pentru o aromă suplimentară.

Ai nevoie să încălzești mâncarea? Nu îți trebuie un cuptor cu microunde. Poți să folosești un multicooker. Setarea „păstrează cald” poate fi utilă pentru a păstra feluri de mâncare. precum chiftelele care trebuie servite la cald pentru a avea cele mai bune rezultate.

Multicooker-ul își va schimba de asemenea setările automat pentru a „menține caldă”  mâncarea după gătit. Astfel încât alimentele tale să rămână gata de servit până la masă.

Multicooker-ul se poate dubla ca un aparat de gătit orez și vine cu opțiuni prestabilite pentru orezul (alb). Poți găti, de asemenea:

  • supă,
  • tocană,
  • carne de pasăre,
  • fasole
  • chili pe celelalte moduri prestabilite.

De asemenea, multicooker-ul are o setare pentru a face propriul iaurt fără a fi nevoie de echipament specializat.

Related posts

Frigiderele Gorenje cu cristale Swarovski!

Adina Meyers

HOROSCOP 30 noiembrie. Săgetătorii găsesc metode de a-şi creşte veniturile

Adina Meyers

Investitii de 135.000 euro finalizate la Proiect Mozaic

Adina Meyers