Acest apartament este mic, aparent insuficient pentru o familie cu un copil. De la primul contact, am inceput sa analizam spatiile care ar fi putut deveni zone de depozitare, pentru a elimina toate obiectele si corpurile de mobilier care fragmentau si incarcau spatiul.
In urma discutiilor cu clientul, am reusit sa definim un stil, sa marcam cateva culori preferate si sa intrezarim posibilitati de marire a spatiului de locuit. In fond, provocarile adevarate vin din spatiile mici, unde fiecare centimetru patrat conteaza, unde utilul trebuie sa convietuiasca cu esteticul si unde va trebui sa se locuiasca normal, dar cu un suflu nou, adaugat designului de interior.
Conceptul amenajarii a plecat de la living, unde am definit un contrast intre albastrul peretilor si mobilierul din MDF, sustinut de draperii si de storurile romane. Fiecare element are o personalitate proprie, care se regaseste in celelalte incaperi. Astfel, faianta din baie si cea din bucatarie contin acelasi albastru in insertii, mobilierul din dormitor si cel din bucatarie pastreaza cromatica si alaturarea MDF-ului vopsit cu finisajele de lemn, iar draperiile sunt vedetele fiecarei incaperi.
S-a optat pentru spatii de depozitare inchise, pentru a se obtine un aspect ordonat si o linie curata. In living, in spatele usilor, exista chiar un birou rabatabil, care contine un PC, o imprimanta si o mica arhiva. Totul este ascuns fara urma, iar incaperea se transforma intr-un living obisnuit in maximum 5 secunde.
Storurile romane fac un joc aparte, ele fiind un mix de material opac si gaurele, cu un efect de lumina extrem de interesant.
Bucataria micuta, ce include si o camara absolut necesara, a primit un refresh complet, ce a constat in mobilier la comanda, pardoseala pe care s-a aplicat o vopsea epoxidica (astfel, am pastrat gresia initiala si am obtinut un efect interesant prin denivelarile create de rosturi) si chiar in amenajarea unei zone de luat masa la care incap patru persoane! Usa din sticla, glisanta, este instalata pe un sistem de sine metalice cu role si permite izolarea zonei de gatit de restul interiorului fara sa obtureze vizual spatiul.
In toata locuinta s-au folosit profile si plinte decorative, ce adauga un plus de cochetarie si completeaza cromatica aleasa.
Camera baiatului reflecta preocuparile lui – trenurile si jocurile. Tapetul infatiseaza, evident, un TGV, iar draperiile sunt jucause si in concordanta cu preferintele micului locatar.
Nu trebuie cheltuiti foarte multi bani pentru a transforma radical un spatiu! Orice interior, indiferent de suprafata, se poate transforma intr-unul spatios, acordat la nevoile locatarilor. Trebuie doar rabdare, un proiect bun si putina indrazneala!
Pentru imagini cu toate incaperile si detaliile acestui apartament acceseaza galeria foto.
Text: SpotOnDesign