Echipamente si materiale de constructii

Ultimul apel pentru înscrieri la competiția internațională LafargeHolcim Awards, cu premii totale în valoare de două milioane de dolari. Cea mai importantă competiție de design sustenabil din lume

Înscrierile la cea de-a șasea ediție a celei mai importante competiții mondiale de design sustenabil, LafargeHolcim Awards, se vor închide pe 25 februarie. Se caută atât proiecte realizate de profesioniști, precum și idei curajoase ale generației următoare care să îmbine soluții de construcții sustenabile cu excelență arhitecturală. Premiile aduc în prim-plan proiecte și concepte din arhitectură, inginerie, urbanistică, știința materialelor, tehnologie de construcții și alte domenii conexe.

Organizată de Fundația LafargeHolcim, LafargeHolcim Awards este cea mai importantă competiție mondială din domeniul proiectării durabile și are loc simultan în cinci regiuni geografice, fiecare dintre acestea cu juriul său de specialiști independenți renumiți. Juriile regionale sunt conduse de Jeannette Kuo de la Karamuk Kuo Architects din Elveția (pentru Europa), Reed Kroloff de la Illinois Institute of Technology din SUA (pentru America de Nord), Loreta Castro Reguera de la Taller Capital din Mexic (pentru America Latină), Mariam Kamara de la atelier masōmī din Niger (pentru Africa Centrală și de Est) și Nirmal Kishnani de la Universitatea Națională din Singapore (pentru regiunea Asia Pacific).

Două categorii cu cerințe diferite

Principala categorie a competiției este deschisă arhitecților, specialiști în urbanism, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor și firmelor de construcții care prezintă soluții sustenabile în proiecte de construcții și clădiri contemporane. Proiectele trebuie să fie într-o etapă avansată de design, să aibă o probabilitate ridicată de execuție, iar construcția să nu fi început înainte de 1 ianuarie 2019.

În plus, studenții și tinerii profesioniști (cu vârsta de până în 30 de ani) pot trimite concepte și idei vizionare pentru a fi încadrate în categoria Next Generation a competiției. Lucrările pot fi într-un stadiu incipient al proiectării, fiind acceptate și lucrări de cercetare și de studio.

Participarea la concurs este gratuită, iar înregistrarea se realizează completând acest formular în limba engleză.

 „Probleme țintă” pentru construcții sustenabile

Înscrierile sunt evaluate în funcție de cinci „probleme țintă” ale construcțiilor durabile, care urmăresc clarificarea principiilor susținerii habitatului uman pentru generațiile viitoare. „Problemele țintă” acoperă inovația și transferabilitatea; standarde etice și incluziune socială; resurse și performanță de mediu; viabilitatea și compatibilitatea economică; precum și impactul contextual și estetic.

Câștigătorii vor fi anunțați în a doua jumătate a anului 2020 la ceremoniile de premiere susținute pentru fiecare regiune. Aceștia vor concura ulterior pentru premiile globale LafargeHolcim din 2021, urmând a fi evaluați de către un juriu global condus de Hashim Sarkis de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, și curatorul Bienalei de Arhitectură din Veneția din acest an.

Mai multe informații

 

 

Related posts

Interventii eficiente cu trape de fum pentru evacuarea in caz de incendiu

Adina Meyers

Sisteme de izolare si etansare pentu intreaga casa

Adina Meyers

Mixul de culori ideal pentru iubitorii stilului rustic

Adina Meyers