Calatorii Home LifeStyle

Turismul se reinventează! Un nou serviciu pentru amatorii de vacanţe nautice

Vola.ro anunță că introduce de miercuri un nou serviciu disponibil online: închirierea de iahturi și ambacarcațiuni în peste 7 destinații europene.

Cea mai ieftină ambarcațiune de mici dimensiuni costă 1.500 euro pentru o săptămână, iar cea mai scumpă depășește 10.000 euro/săptămână.

Într-o perioadă în care turismul se reinventează, în care predomină călătoriile în familie sau în grupul restrâns de prieteni, Vola Boats oferă românilor o alternativă la vacanțele de masă, în locuri aglomerate, în care este dificil de păstrat distanța socială și de respectat măsurile impuse de pandemie. Românii au access online la peste 14.000 de ambarcațiuni din destinații precum Grecia, Italia, Croația, Slovenia, Muntenegru, Turcia, Portugalia, Spania și altele.

Prețul închirierii unei ambarcațiuni de mici dimensiuni cu 3-6 cabine, ce poate acomoda până la 12 persoane, începe de la 3.500 euro/săptămână. Suplimentar se mai poate adăuga costul personalului, serviciile de curățenie și costul de închiriere al lenjeriei de pat și al prosoapelor. Pentru a închiria vasul împreună cu un căpitan, se mai adaugă aproximativ 180 euro/zi, în funcție de ambarcațiune. Există și ambarcațiuni mai mici al căror cost începe de la 1.500 euro/săptămână, fără personal suplimentar.

Cele mai scumpe ambarcațiuni disponibile pot costa peste 10.000 euro/săptămâna și pot acomoda până la 24 de persoane.

Sailing-ul, alternativă la vacanțele de masă

În cazul în care turiștii nu doresc să conducă ambarcațiunea sau dacă nu au permis, se poate închiria iahtul sau vasul împreună cu skipper (căpitan). Pentru vasele mai mari se poate asigura chiar și un bucătar dedicat sau o echipă de curățenie.

Sezonul de sailing se întinde până la jumătatea lunii octombrie, iar destinațiile preferate de români sunt Grecia, Croația și Italia. Românii închiriază ambarcațiuni medii, care pot acomoda 8-10 persoane, fără skipper.

Conform European Boating Industry, la nivel european peste 48 de milioane de persoane participă constant la activități nautice recreaționale, fie proprietari de bărci, fie turiști. Peste 6 milioane de bărci sunt ținute în apele europene.

Related posts

Romstal anunta inceputul proiectului educational “Practica pentru cariera ta! TECAR”

Adina Meyers

iYiYi – High-Fidelity Stereo System pentru iPod – ul tau

Adina Meyers

inSIGN by Noblesse Group International a fost desemnat „Best Interior Design Studio in Romania”

Adina Meyers