Home

Tu stii cum sa folosesti sticla in amenajarile interioare?

Sticla a inceput sa fie din ce in ce mai prezenta atunci cand vine vorba de amenajarile interioare, iar motivele sunt unele cat se poate de evidente: ne ajuta sa obtinem niste decoruri moderne minimaliste, cu un plus de personalitate si eleganta. Cele mai comune utilizari ale sticlei se regasesc in cazul usilor, dar mai nou, persoanele nonconformiste au inceput sa apeleze la acest material si prin intermediul asa ziselor caramizi din sticla.

Caramida de sticla este folosita in principal atunci cand vine vorba de separarea a doua spatii intr-o incapere care ne pune la dispozitie o suprafata mai mare, asadar cel mai des o vom intalni in cadrul sufrageriilor. Chiar daca nu dorim neaparat o anumita delimitare, caramida de sticla este ideala si atunci cand singurul scop al sau este unul decorativ.

Cel mai probabil persoanele care aud pentru prima data de acest mod de amenajare interioara se gandesc ca o astfel de abordare nu le va oferi intimitatea de care au nevoie. Lucrurile stau insa fix invers, iar asta pentru ca daca vom folosi caramida de sticla atunci nu doar ca ne vom putea bucura de intimitate, dar acest lucru va fi posibil fara a bloca lumina. Vom avea in acest fel un spatiu cat se poate de bine luminat. Un alt mod in care te poti folosi de acest material este prin amenajarea unui bar in living. Poti sa alegi fie niste caramizi de sticla mate sau unele colorate. Posibilitatile sunt aproape nelimitate.

Putem folosi acest material chiar si pentru a inlocui un perete, fara ca acest lucru sa intunece incaperea in cauza. Chiar si bucataria poate profita la maxim de pe urma caramizilor de sticla. Tot ce avem nevoie este putina imaginatie sau daca nu, atunci de inspiratie, pe care o putem lua cu usurinta de pe internet (sunt destul de multe sursele pe care le avem la dispozitie).

In ceea ce priveste usile din sticla, acestea prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, lucru care este, pana la urma, general valabil. Marele avantaj adus de acest tip de usi este legat de rolul decorativ pe care il au, iar asta pentru ca ele ne ofera o mult mai mare libertate atunci cand vine vorba de imprimeuri si ornamente, in comparatie cu alte materiale care sunt folosite in cazul usilor.

Usile din sticla sunt usor de montat, iar ele pot fi fara probleme integrate in aproape orice stil de amenajare ar avea locuinta noastra. Ele ne ofera posibilitatea de a nu intuneca o incapere, iar asta pentru ca lasa lumina sa treaca cu usurinta prin ele, fara insa ca acest lucru sa alunge din intimitatea de care ne putem bucura. Unde mai pui ca sunt foarte usor de intretinut si curatat, fiind practic nevoie doar de o simpla laveta si de un spray de curatat gemurile.

Dupa cum se poate observa, lista cu avantaje este una destul de lunga. Care sunt insa dezavantajele? Ele sunt mai putine la numar si consta in special in aceea ca se pateaza destul de usor, iar amprentele sunt vizibile cu usurinta. Dar din moment ce sunt usor de curatat… presupunem ca putem trece peste, nu-i asa? Un alt dezavantaj este reprezentat de riscul existent de a se sparge sticla, dar in multe cazuri aceasta este destul de rezistenta.

Related posts

Construieste pe www.hailacasa.ro cu piatra naturala Algabeth

Adina Meyers

Cum sa construiesti o lume de basm in dormitorul copilului

Adina Meyers

7 articole care ți-ar transforma dormitorul într-un spațiu de vis

Adina Meyers