Amenajari Interioare

Tu stii cum alegi o placa de par potrivita pentru tine?

Nu exageram deloc atunci cand spunem ca piata este suprapopuluata de placi de par, de la diferiti producatori si care vin cu tehnologii dintre cele mai diverse si, spun ei, inovatoare. Acest lucru face ca alegerea unui astfel de aparat sa fie destul de dificila, insa nu trebuie sa te sperii. Sunt cateva sfaturi care te vor ajuta mult daca vei tine cont de ele.

Daca esti o femeie care de obicei isi face griji atunci cand vine vorba de folosirea unor aparate de ingrijire personala care funtioneaza la temperaturi inalte (din diferite motive), afla ca daca alegi o placa de par de calitate, performanta, riscurile sunt egale cu zero (evident, daca o si folosesti in mod corespunzator). In continuarea acestui articol vom incerca sa iti oferim mai multe sfaturi care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii pentru nevoile tale.

Primul lucru la care trebuie sa te uiti este materialul care sta la baza suprafetei care intra in contact direct cu firele de par si care poate atinge temperaturi ridicate. Daca vrei ca parul tau sa nu aiba de suferit de pe urma folosirii regulate a placii de par atunci trebuie sa ai in vedere ca nu toate materialele sunt prietenoase, mai ales cu anumite tipuri de par. Un material de calitate va fi ideal pentru a evita deshidratarea firelor de par, arderea acestora si pierderea stralucirii.

Ce iti recomandam noi? Sa te asiguri ca noua ta placa de par este din ceramica, metal sau turmalina. Daca bugetul tau este unul limitat, atunci iti vei indrepta atentia catre un model cu invelis din ceramica, iar asta pentru ca ele au un pret rezonabil si ofera si o protectie buna. Incalzirea se realizeaza uniform si aluneca foarte usor pe par.

Cele mai bune placi de par sunt insa cele cu invelis din turmalina. De ce? Pentru ca acestea se incalzesc cel mai repede si parul se electrizeaza cel mai putin dintre cele trei tipuri de invelis amintite mai sus.

Aceste aparate au diferite dimensiuni ale placii, iar alegerea se face in functie de tipul de par. De exemplu, daca ai parul lung si gros, atunci cel mai bine optezi pentru o placa lata, care sa aiba minim 3-4 cm. Daca in schimb ai un par scurt si cu fir subtire atunci o placa ingusta de 2.5 cm este ideala.

Un alt sfat pe care ti-l dam este sa alegi o placa de par care iti ofera un minim control asupra temperaturii. In acest fel poti sa iti protejezi mult mai bine parul, avand totul sub control.

 

Related posts

Unde este cel mai recomandat să montezi chiuveta în bucătărie?

Adina Meyers

O casa pentru o familie care iubeste viata

Adina Meyers

Uși rezistente la foc: de ce sunt o necesitate? 

Adina Meyers