Home

Tu stii ce tip de glet sa alegi? Recomandarile Sika pentru suprafete interioare perfect finisate

Odata cu venirea toamnei poti incepe cu incredere proiectele de renovare a locuintei. Insa nu uita ca, in acest caz, orice detaliu conteaza. Astfel, o atentie deosebita trebuie sa o acorzi finisarii peretilor, o etapa esentiala care contribuie la realizarea  unei lucrari superioare atat din punct de vedere al calitatii, cat si a durabilitatii.

In acest sens, specialistii Sika recomanda folosirea gletului de ipsos pentru interior SikaHome Level Gypsum. Acesta este ideal pentru finisarea usoara si rapida a straturilor din tecuiala sau tinci, sau a celor cu granulatii superioare, cat si la repararea defectelor locale ale suprafetelor.

Ingloband peste 60% ipsos pur, aditivi pentru lucrabilitate si pulberi macinate fin cu grad ridicat de alb, SikaHome Level Gypsum permite finisarea in conditii de confort, fara slefuire si praf, rezultand o suprafata finala alba, cu textura fina si compacta, ce determina un consum redus de vopsea.

Pentru zonele expuse permanent la interactiunea cu apa sau umezeala, cum este cazul bailor, a balcoanelor, subsolurilor sau chiar a bucatariei, specialistii Sika recomanda folosirea unui glet special. Astfel, cel mai potrivit pentru lucrari in aceste zone este SikaHome Level Cement, un glet de ciment alb pentru finisarea suprafetelor interioare foarte netede, permeabil la vaporii de apa.

Fiind compus din ciment alb, umplutori cu grad mare de alb si finete mare de macinare si aditivi pentru lucrabilitate, gletul este compatibil si cu vopselele in dispersie, tencuielile acrilice si finisajale decorative. Mai mult, pentru obtinerea unei suprafete unitare, SikaHome Level Cement ofera un finisaj cu grad mare de alb ceea ce contribuie si la reducerea consumului specific de vopsea.

Iar avantajele acestui produs nu se opresc aici! Datorita compozitiei sale, SikaHome Level Cement este recomandat si pentru finisarea straturilor de tencuiala sau glet inainte de vopsitorie, pentru chiturirea finala a straturilor anterioare de glet, precum si pentru reparatiile defectelor locale ale suprafetelor.

Cele doua tipuri de gleturi recomandate de specialistii Sika sunt si usor de preparat si folosit! Odata ce stratul suport a fost curatat, uscat si stabilizat, gletul va fi amestecat, folosind un mixer electric, cu apa rece. Pasta rezultata poate fi utilizata timp de cel mult patru ore de la preparare, iar pentru aplicare se va folosi un fier de glet, umezind suprafata, din cand in cand, pentru eliminarea ultimelor neregularitati.

Pentru mai multe detalii despre produsele din gama SikaHome, dar si despre alte solutii speciale Sika, acceseaza www.sika.ro, sau informeaza-te direct din retelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

Related posts

Accesorii baie pentru o mini-redecorare

Adina Meyers

Românii NU vor să locuiască în casele cumpărate

Adina Meyers

Rețetă: Pappardelle picante cu peşte şi măsline. Rapid și sănătos

Adina Meyers