Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Tu stiai de aceste avantaje si dezavantaje ale folosirii tapetului in designul interior?

Atunci cand vrem sa redecoram rapid locuinta tapetul se numara printre cele mai bune optiuni pe care le avem la dispozitie. Asta pentru ca el ne ajuta sa dam un nou aer caminului nostru fara prea mult efort si fara sa facem foarte multa mizerie, precum este cazul vopselei lavabile.

Daca vrei sa folosesti tapetul in designul interior atunci trebuie sa stii ca acesta aduce la pachet atat avantaje, cat si dezavantaje. Despre fiecare dintre ele o sa afli mai multe citind in continuare acest articol.

Incepem cu avantajele, iar asta pentru ca ele sunt mai numeroase. In primul rand, tapetul te ajuta sa redecorezi intr-un timp record o anumita incapere. Asta pentru ca tot ce trebuie sa faci este sa aplici pur si simplu tapetul pe perete, fara prea multe alte batai de cap. Acesta nu are nevoie de suprafete speciale, fiind ideal atat in cazul betonului, caramizii si tencuielilor, cat si in cazul peretilor deja vopsiti ori din chirpici.

De asemenea, folosirea tapetului se dovedeste a fi mult mai ieftina decat aplicarea vopselei lavabile. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca tapetul ne va ajuta sa mascam anumite defecte ale peretilor. In cazul apartamentelor mai vechi printre cele mai comune defecte de care putem scapa rapid prin intermediul tapetului se numara acele mici denivelari, dar si grinzile, atunci cand vorbim de case.

Peretii care au aplicat tapet peste sunt si mai usor de intretinut, fiind nevoie doar de o carpa curata ori o perie mai moale pentru a-l curata. Un alt mare avantaj este durabilitatea in timp a tapetului. Spre deosebire de peretii zugraviti, tapetul nu isi va altera culoarea sau aspectul mai devreme de 15-20 de ani (desigur, depinde si de cat de bine este intretinut).

Evident, sunt si cateva dezavantaje pe care trebuie sa le luam in considerare. Primul dezavantaj este riscul mai ridicat de formare a mucegaiului si ciupercilor. Acest lucru se datoreaza uscarii mai grele a acestuia in momentul in care il aplicam, dar si pentru ca anumite tipuri de tapete nu permit peretilor sa respire foarte bine.

Daca alegem un tapet din hartie ieftina, atunci din cauza umezelii care se poate forma exista riscul sa isi faca aparitia unele rupturi si umflaturi ale acestuia. Trebuie de asemenea tinut cont de faptul ca, in ceea ce priveste tapetul lavabil, fixarea sa se face putin mai greu din cauza prezentei peliculei de plastic, dar si a greutatii mai mari pe care o are.

 

Related posts

Genoveva Hossu lansează e-book-ul „Tu Poti Fi Propriul Tau Designer”

Adina Meyers

Ce uită românii să facă atunci când construiesc un șemineu

Adina Meyers

Si o garsoniera poate fi incapatoare

Adina Meyers