Amenajate necorespunzator, bucatariile mici par neprimitoare si mai putin practice. Din fericire, exista numeroase trucuri prin care puteti crea senzatia de spatiu larg si luminos. La aceasta contribuie lumina, culorile, finisajele si nu numai.

Tipul de mobilier si felul in care este amplasat contribuie in mare masura la crearea unei bucatarii spatioase sau inghesuite. Este indicat sa va orientati spre un mobilier cu cat mai multe corpuri suspendate daca bucataria este lunga si ingusta. Iar daca aveti nevoie de mai mult spatiu atunci cand gatiti, comandati un mobilier cu dublu blat, care poate indeplini si rolul de loc pentru luat masa. Pentru amplificarea spatiului, alegeti o mobila scunda, care sa nu depaseasca nivelul ochilor.

Un efect similar veti obtine cumparand sau comandand corpuri de mobilier din aceeasi gama sau cu aceleasi finisaje. Este recomandat ca mobilierul sa il montati pe pereti opusi si sa lasati centrul bucatariei liber, chiar daca v-ar placea sa amplasati o masa acolo. Optati pentru scaune si masa pliante deoarece ocupa putin spatiu si pot fi extinse doar atunci cand este necesar. Cand comandati mobila luati in calcul si faptul ca dulapurile cu usi de sticla mata sau oglinda amplifica spatiul.

Culorile contribuie semnificativ la crearea senzatiei de spatiu larg si aerisit. Asadar, zugraviti tavanul in alb deoarece albul ajuta la amplificarea spatiului si da senzatia ca incaperea este mai mare. Pentru pereti alegeti culori neutre sau pastelate. Acelasi lucru este valabil si daca optati pentru placi ceramice. Este indicat ca acestea sa aiba dimensiuni mici si modele orizontale. Renuntati la ideea cumpararii unui mobilier masiv si in nuante inchise deoarece va face incaperea sa para stramta si incarcata. Daca optati pentru furnir de lemn, orientati-va spre nuante ca fag, par sau stejar deschis.

Pentru a avea mai multa lumina naturala in bucatarie, nu blocati ferestrele cu storuri sau jaluzele groase. Modul in care iluminati bucataria este la fel de important. Mai multa lumina veti obtine prin folosirea unei lampi pe tavan, situata in centru. De asemenea, va puteti folosi de iluminatul zonal, cum ar fi spoturile montate in dulapurile suspendate.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Și renii Moșului te pot ajuta să ai un Crăciun minunat

Adina Meyers

Ție ți se potrivește stilul minimalist?

Adina Meyers

Luminatorul – un element arhitectural cu farmec

Adina Meyers