Îți dorești să ajungi la cele mai recunoscute vinării? Din fericire, Republica Moldova este mândra posesoare a livezilor bogate de viță de vie, vinurile sale fiind cunoscute la nivel mondial.

Dacă vrei să știi care sunt unele dintre cele mai recunoscute vinării din Moldova care merită vizitate, urmărește sugestiile noastre!

Vinăria Brănești

Prima vinărie la care merită să ajungi în Moldova este Brănești, care se află în satul cu același nume, în raionul Orhei. La această vinărie poți ajunge ușor, fiindcă se află la aproximativ 50 de km distanță de Chișinău.

 

Ce trebuie să știi despre Vinăria Brănești? Vei găsi vinăria amenajată într-o mină veche de calcar, cu galerii de 75 de km, dispuse pe o suprafață de 75 de hectare.  Totodată, vinăria are 800 de hectare de vie, într-o zonă de pădure, iar arhitectura este construită la o adâncime de 60 de metri. Acest lucru favorizează păstrarea unei temperaturi constante a vinului, de 12-14 grade în tot timpul anului și a unei umidități care nu depășește 92%. Cel mai des, sortimentele delicioase de vin sunt exportate în străinătate, în țări precum România, Germania, Polonia, China, Ucraina sau Statele Unite. Vinăria Brănești este unică în Moldova, începând cu amplasarea sa, până la designul galeriilor. Turiștii care ajung aici au ocazia să experimenteze viața în peșteră, de care sunt foarte încântați.

 

Fiindcă există un complex turistic care se numește Epoca de piatră, poți, în calitate de turist, să vizitezi galeriile subterane și să deguști vinul preferat, în săli special amenajate.

Vinăria Cojușna

O altă vinărie la care merită să ajungi în Moldova este Cojușna, care se situează în satul cu același nume, în raionul Strășeni. Anual, vinăria Cojușna este vizitată de aproximativ 10.000 de iubitori de coniacuri și vinuri din peste 30 de țări. Aici poți găsi peste 10 tipuri de vinuri, alături de 250.000 de sticle cu vinuri rare, de colecție.

 

Această companie a luat naștere în 1995 iar activitatea sa de bază presupune producerea și exportarea vinurilor, a coniacurilor, precum și a altor băuturi tari. Nu ezita să mergi în vizită la vinăria Cojușna, unde poți găsi peste 240 de hectare de vie, cu soiuri moldovenești și europene.

Vinăria Purcari

Îți dorești să vizitezi cea mai veche vinărie din Republica Moldova? Nu trebuie să omiți vinăria Purcari, cu o istorie bogată în producerea de vinuri roșii și negre. Această vinărie se află în raionul Ștefan Vodă, în satul Purcari și este una dintre cele mai faimoase zone producătoare de vin din toată Moldova. Cu siguranță ai auzit, cel puțin o dată, despre vinurile Negru și Roșu de Purcari, colecții care au obținut peste 200 de medalii la concursuri internaționale de prestigiu.

 

Mai mult, vinăria Purcari este recunoscută ca fiind și cea mai medaliată vinărie din toată Europa Centrală și de Est. Pentru că este unul dintre cei mai prestigioși exportatori de vinuri din țară, Purcari deține numeroase piețe de desfacere în peste 20 de țări, precum:

  • Statele Unite
  • România
  • Ucraina
  • Japonia
  • Luxemburg
  • Cehia
  • Polonia
  • Canada
  • Norvegia
  • Marea Britanie

 

Dacă ești pasionat de vinuri și îți dorești să vizitezi vinării care te lasă fără răsuflare, Moldova reprezintă alegerea ideală. Aici vei găsi sortimente de vin pentru orice gusturi și vei fi vrăjit de peisajele minunate! Orice ai alege, îți vei încânta papilele gustative cu sortimente de excepție!

 

 

 

 

Related posts

Decor tipic montan

Adina Meyers

Masina spalat vase Bricomix.ro – Arta de a trai fara grija spalatului vaselor

Adina Meyers

Culori care te ajuta sa dormi mai bine

Adina Meyers