Statisticile spun ca baile sunt incaperile care au parte de cele mai multe renovari, iar motivele sunt unele destul de evidente. O baie se numara printre acele spatii folosite intens, iar aici igiena ar trebui sa reprezinte litera de lege. Nu este foarte greu de intretinut curatenia, insa din cand in cand merita sa apelam la o renovare completa a baii, o data la 10-15 ani, de exemplu.

In articolul de astazi ne-am propus sa iti abordam mai pe larg acest subiect, incercand sa iti oferim sfaturi care sa te ajute sa treci cu bine de amenajarea baii tale. O sa luam pe rand fiecare aspect important, astfel incat tu sa stii exact ce ai de facut chiar de la inceput, lucru care se va reflecta cu siguranta in rezultatul final.

Atunci cand incepem o reamenajare a baii este bine sa privim proiectul atat din punct de vedere al utilitatii, cat si al esteticii, accentul fiind insa de preferat sa fie pus pe primul. O baie trebuie sa fie in primul rand functionala, iar abia dupa aceea ne putem gandi si la partea de design. Haide sa vedem impreuna care sunt recomandarile specialistilor pe partea de amenajare a baii.

1. Peretii

In cazul acestora lucrurile sunt destul de clare: trebuie sa ne gandim la durabilitate, asadar intr-o baie este exclus sa apelam la lemn. Indiferent de forma sau tipul sau. Vom alege in schimb pentru pereti fie materiale rezistente la apa si in conditii de umiditate foarte ridicate, fie ii lasam simpli, aplicand doar o vopsea care sa creasca rezistenta in fata umiditatii si sa nu lase mucegaiul sa isi faca simtita prezenta.

O alta recomandare este folosirea unor culori cat mai deschise si care sa reflecte cat mai multa lumina. Pana la urma vorbim de o incapere care, in multe cazuri, nu ofera foarte mult spatiu la dispozitie, asadar e bine sa facem tot ce putem pentru a-l mari din punct de vedere vizual. Culorile deschise si lumina sunt capabile de acest lucru.

2. Iluminarea

Dupa cum am spus chiar mai sus, iluminarea este foarte importanta, mai ales in cazul bailor de mici dimensiuni. O baie foarte bine luminata, atat apeland la lumina naturala, cat si la cea artificiala, ni se va parea mult mai mare decat este ea in realitate. Singurul sfat pe care ti-l putem da aici este sa nu te zgarcesti in amplasarea de corpuri de iluminat. Daca te gandesti ca vei avea un consum electric ridicat atunci afla ca becurile LED sunt foarte eficiente si consuma cu pana la 75% mai putina energie electrica decat cele clasice.

3. Podeaua

Atunci cand vine vorba de podea avem destul de multe optiuni la dispozitie, iar in majoritatea cazurilor bugetul este cel care ne va determina sa alegem. Printre cele mai comune alegeri se numara gresia in diferite culori si modele. Indiferent de ce vom alege aici, este bine sa te asiguri ca materialul este unul care rezista foarte bine in fata umezelii.

 

Related posts

De ce să lucrezi cu un designer de interior dacă vrei să-ți renovezi casa

Adina Meyers

Holul de la intrare – o carte de vizita pentru locuinta ta

Adina Meyers

Sere Flori Mihăiești – plante și accesorii pentru grădină

Adina Meyers