Amenajari Exterioare

Trimmerul electric te ajuta sa ai o gradina frumoasa

Chiar de la inceput trebuie sa precizam ca trimmerele electrice pentru iarba sunt niste echipamente care au fost create special pentru persoanele care au suprafete mici de gazon. Dar si pentru a veni in completarea masinii de tuns iarba / motocoasei prin aceea ca e usor de folosit in spatiile greu accesibile acestora din urma (asadar trimmerul electric are si un rol de cosmetizare).

Este justificata achizitionarea unui astfel de aparat din moment ce acelasi lucru il putem face si cu o masina de tuns iarba, respectiv o motocoasa? Depinde mult de situatiile in care te vei hotara sa folosesti un astfel de echipament. Mai exact, trimmerul electric este potrivit pentru gospodariile care au o curte de dimensiuni mici. De asemenea, acesta poate fi folosit in zonele greu accesibile, precum si pe suprafetele denivelate, accidentate, acolo unde o masina de tuns iarba ti-ar da niste serioase batai de cap.

Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca trimmerul pentru iarba ne ofera o mana de ajutor si atunci cand vrem sa scapam de buruieni. Sa nu uitam nici de faptul ca el vine in completarea masinii de tuns iarba prin aceea ca ne va ajuta sa intretinem mult mai usor marginile de gazon, portiunile care se intind de-a lungul drumurilor, zidurilor ori in jurul pomilor.

Iata asadar ca avem un numar insemnat de avantaje care justifica cumpararea unui trimmer electric. Desigur, exista si unele dezavantaje, iar aici mentionam necesitatea existentei unei alimentari continue la reteaua electrica (deci vei sta doar cu el bagat in priza si va trebui sa ai grija la cablu), mobilitatea scazuta datorata lungimii cablului, degradarea rapida a firului in momentul in care nu suntem atenti si acesta loveste pietrele, betonul ori alte lucruri tari.

Cum alegi un trimmer electric astfel incat sa te poti bucura la maxim de pe urma sa? In primul rand, te vei uita la care este puterea maxima pe care acesta o poate dezvolta. Ea este exprimata in Wati si ne ofera informatii importante legate de performantele oferite de trimmerul electric. In al doilea rand va trebui sa ne asiguram ca diametrul de taiere este unul potrivit, lucru valabil si in ceea ce priveste grosimea firului pe care il vom folosi. Prezenta anumitor accesorii este de asemenea de preferat, iar aici tu te vei uita in special la existenta unor distantiere care sa permita taierea precisa la margini, respectiv distantiere pentru protectia florilor.

Pe final merita mentionat ca pe langa trimmerele electrice mai putem alege si unele pe benzina. Ele ofera ca avantaje acoperirea unor zone de lucru mult mai extinse, mobilitate maxima (nu suntem limitati de lungimea cablului electric), precum si o putere mult mai mare, respectiv posibilitatea de a ne folosi fie de un fir pentru taiat, fie de un disc (in functie de nevoile noastre).

Aceste modele pe benzina aduc desigur si unele dezavantaje, precum poluarea pe care o fac, greutatea mai mare pe care o au, intretinerea greoaie (de exemplu, curatarea periodica a bujiei ori completarea cu ulei atunci cand este nevoie), iar preturile de achizitie sunt si ele unele mult mai ridicate (mai ales atunci cand ne dorim un trimmer de calitate).

Related posts

Sfaturi pentru intretinerea gazonului toamna

Adina Meyers

Tu stii cum alegi corect gresia din baie? Iti spunem noi!

Adina Meyers

Sfaturi și produse pentru personalizarea aspectului piscinei

Adina Meyers