Amenajari Exterioare Gradinarit

STIHL își crește gama de motocoase cu acumulator pentru profesioniști

Două noi motocoase cu acumulator au fost introduse din această vară pe piața din România. Este vorba de FSA 90 și FSA 130, destinate utilizării profesionale. Dacă până în prezent motocoasele cu acumulator erau concepute doar pentru sectorul hobby, acestea capătă, în premieră de la producătorul german, o adresabilitate profesională. 

Mânerul dublu, capul tăietor, puterea și tehnologia acumulatorului fac din FSA 90 și FSA 130 două utilaje configurate perfect pentru utilizarea intensivă pe suprafețe mari. Profesioniștii în amenajarea spațiilor verzi le preferă pentru ușurința și eficiența la lucru, dar și pentru silențiozitate și nivelul scăzut al vibrațiilor. Însă de diferența de decibeli dintre o motocoasă cu motor pe benzină și una cu acumulator se bucură în special locuitorii din zonele în care se îngrijește iarba pentru că nu mai sunt stresați la primele ore ale dimineții de zgomotul produs de utilajele de acest tip. 

Inovațiile pe zona de acumulatori au permis dezvoltarea unor produse extrem de competitive și cu un nivel al fiabilităţii specific produselor pe benzină din acceași categorie. Spre exemplu, în funcție de acumulatorul folosit, motocoasa FSA 130 are autonomie între 30 și 85 de minute, diferența fiind dată de intensitatea la care este folosită, încărcarea făcându-se chiar și în 25 de minute cu un încărcător rapid. Pentru a-i crește și mai mult autonomia se poate opta pentru un acumulator portabil în spate. 

FSA 90 și FSA 130 fac parte din sistemul PRO cu acumulator de la STIHL, care cuprinde în total 8 utilaje din categorii diferite destinate profesioniștilor în amenajări. Pe lângă motocoase, sistemul PRO cu acumulator mai are în componență foarfeci de gard viu, motoferăstraie și suflante.  

Foarte important pentru aceste sisteme este faptul că acumulatorul este compatibil cu fiecare utilaj în parte, ceea ce face ca utilizarea să devină extrem convenabilă atunci când sunt achiziționate și alte tipuri de echipamente din gamă. 

 

Related posts

Sfatul specialistului: Izolaţi pereţii exteriori şi acoperişul

Adina Meyers

Antrepriza generală: o soluție eficientă pe care o ai la îndemână în construcții

Adina Meyers

Martie, luna in care gradina este readusa la viata

Adina Meyers