Amenajari Exterioare

Tratamente impotriva daunatorilor si a bolilor la plantele de gradina si de interior

Venirea sezonului cald, acompaniata de ploi abundente, aduce in gradina ta sau pe plantele de interior diverse insecte ce dauneaza frunzisului sau radacinii plantelor – paianjeni, furnici, sau diverse boli cauzate de bacterii si ciuperci, ce duc la pierderi ale materialului dendrologic.

Pentru a evita sau trata aceste neajunsuri, avem la dispozitie diverse substante, lichide sau solide, dispozitive gen capcane pentru furnici, etc.

Va prezentam mai jos cateva dintre produsele pe care le poti folosi pentru ca plantele tale sa sufere cat mai putin de pe urma acestor probleme.

Anti insecte pentru plante – granule – 100 gr Granulele de insecticid actioneaza ca un depozit de substanta, din care substanta activa este eliberata treptat si transportata prin radacina catre toate partile verzi ale plantei. Este un produs pentru combaterea insectelor de pe plantele si arbustii ornamentali din case, balcoane si gradini. Testele au aratat ca este foarte eficient impotriva musculitelor de pamant ce sunt eliminate in 2-3 zile, afide, musculita alba si paduchii testosi dupa 2-3 saptamani. Tratamentele se vor repeta la intervale de 12-14 saptamâni pentru a se evita o noua infestare.

Anti insecte – spray pentru plante – 750 ML. Este o solutie pentru aplicare foliara sau radiculara. Se aplica pe plantele ornamentale din ghivece, containere, vase de balcon si jardiniere, in sera, apartament sau balcoane. Insectele combatute: afidele, tripsii, cicadele, musculitele albe, acarienii, pãduchii testosi.

Anti furnici – granule – 300 g. Este un produs ce actioneaza ca o momeala, bazat pe zahar ca atractant. Furnicile de pe alei, din jurul caselor, de pe terase si din interior sunt indepartate rapid si eficient datorita puterii mari de atractie a produsului. Are aplicabilitatea duala- varsare si imprastiere- garanteaza un efect optim chiar si in conditii nefavorabile. Produsul este solubil in apa si este biodegradabil.

Anti melci si limax – Discuri 2 x 200 g. acest produsul este unul granulat, de raspandire lenticular pentru combaterea tuturor tipurilor de melci fara cochilie de pe plantele ornamentale, capsuni, salata si varza. Prin procedeul special de producere, nu se dizolva la umezeala sau ploaie abundenta si este rezistent la mucegai .

Pentru combaterea bolilor la plante, va recomand un fungicid ecologic de contact. Cutia contine 10 plicuri a cate 16 grame fiecare. Pentru combaterea fainarii provocate de ciuperci parazite la: agrise, castraveti, mazare, plante ornamentale si fructe cu samburi. Substanta activa este sulful; actioneaza si pentru diminuarea atacurilor acarienilor de fructe si a capuselor.

Pentru mai multe produse destinate combaterii daunatorilor, si pentru informatii de spre acestea, te invitam sa vizitezi site-ul amenajarigradinibucuresti.ro, sectiunea Ingrasaminte plante – Combaterea daunatorilor. 

 

 

Related posts

Cele mai bune plante pentru a scapa de umiditatea excesiva din aer

Adina Meyers

Natural si lounge la piscina

Adina Meyers

JYSK a lansat colecția de mobilier și accesorii de grădină pentru vara 2024

Adina Meyers