Begonia este una dintre cele mai frumoase flori, ai cărei bulbi își fac apariția în piețe sau în magazinele de specialitate chiar primăvara. Aceasta are flori divers colorate, care pot fi galbene, roșii, portocalii și care arată minunat pe aleile pavate cu piatră cubică dintr-o grădină cochetă sau la pervazul unei ferestre de apartament.
Cum plantezi begoniile
Pe la mijlocul iernii ar trebuie să achiziționezi deja bulbii de begonie. Există multe soiuri și multe culori dintre care poți alege, dar toate se îngrijesc la fel. E bine să plantezi bulbii primăvara devreme.
Cumpără o pungă de pământ bine drenat și umezește-l bine, dar ai grijă să nu fie plin de apă, ci doar umed. În ghiveciul în care vei planta begonia, pune un strat de pământ umed, apoi așează cu grijă bulbul. Partea tubulară trebuie să fie în sus. Apoi acoperă cu pământ. Dacă nu găsești un pământ potrivit, atunci poți folosi următoare rețetă: amestecă trei părți de pământ normal pentru plante cu o parte nisip, acest lucru va asigura drenajul necesar plantei. Vasul pentru begonie trebuie să aibă la fund o gaură pentru drenaj.
Cum ai grijă de tuberculii de begonie
Tuberculii de begonie trebuie să fie mânuiți cu grijă, dacă sunt deteriorați sau zdrobiți, aceștia nu vor germina. Pune un tubercul în lumina unui bec puternic și uită-te dacă nu cumva este gol pe interior, în acest caz cu siguranță că nu va germina.
Pune ghivecele sau tăvile cu bulbi de begonie la fereastră sau într-un loc însorit și ai răbdare ca acestea să răsară. Bulbii de begonie au nevoie de lumină puternică, dar nu directă și de un sol umed, dar nu îmbibat de apă. În camera în care îi depozitezi, trebuie să fie cald, altfel acești nu vor răsări. Între două și patru săptămâni de la plantare, begonia ar trebui să răsară.
După ce au răsărit și ceva mai mult de 5 cm în înălțime, le poți transplanta în vase mai mari sau în grădină, într-un loc cu puțin soare și ferit de vânt, pentru a le menține creșterea.