Home

Tipuri de seminee si focarele potrivite pentru ele. Cum il alegi pe cel potrivit nevoilor tale?

Alegerea unui semineu nu este una complicata, atunci cand stabilesti clar de ce ti-l doresti.
Atunci cand te gandesti sa consulti oferta de seminee existenta pe piata pentru a lua cea mai buna decizie pentru locuinta ta, ar trebui sa te gandesti la doua principale caracteristici ale vitorului sistem de incalzire: design si caldura emanata.
Daca il vrei in sufragerie pentru a crea o ambianta deosebita si pentru a oferi o eleganta aparte incaperii, ai mai multe optiuni la dispozitie. Daca te gandesti la seminee doar ca simple surse ce incalzesc locuinta, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte.

 

Alegerea tipului de focar
Daca ai exclus deja variantele de seminee electrice sau cele pe baza de bioetanol si sti clar ca iti doresti un semineu clasic, pe lemne, trebuie sa te gandesti daca il vrei cu focar deschis sau inchis.
Specialistii in domeniu au explicat faptul ca principala diferenta dintre semineele cu focar inchis si cele cu focar deschis o reprezinta randamentul dat de acestea. Este logic faptul ca aceste seminee cu focar deschis vor avea un randament mai scazut, pentru ca intra in contact cu aerul din incaperea in care au fost montate. Oxigenul va circula nestingherit in interiorul semineului, iar lemnele vor arde mai repede, asta inseamnand automat un consum mai mare de lemne. Astfel, este cunoscut faptul ca un semineu cu focar deschis va avea un randament de maxim de 20%, in timp ce unul cu focar inchis va depasi 80 de procente in randament.
Fara echivoc, ca in orice situatii, exista avantaje si dezavantaje. Ramane doar ca tu sa cantaresti necesitatile si informatiile pentru a lua decizia cea mai buna. Afla in continuare concret aspecte cu plus si cu minus pentru fiecare optiune, pentru ca aceste informatii sa te ajute in decizia pe care urmeaza sa o iei.

Semineul cu focar deschis
Avantaje:
– Sunt spectaculoase si iti va face o deosebita placere sa stai in preajma lor seara, dupa o zi grea de munca. Te vei simti ca in natura sau ca la o cabana de la munte, in imediata apropiere a focului de tabara si vei simti caldura emanata dar si mirosul placut al lemnulu, produs in urma arderii.

Dezavantaje:
– Randament scazut – vei simti caldura doar in preajma focului, atata timp cat focul este alimentat cu lemne;
– Daca nu iti place sa ai miros de fum si lemne arse in incapere, trece si acest aspect la dezavantaje;
– Siguranta scazuta – pentru ca acest tip de semineu trebuie supravegheat. In urma arderii, exista posibilitatea ca jarul sa ajunga in exterior.
– Intretinerea minutioasa s-ar putea sa iti displaca. Dupa folosire, acesta va trebui sa fie mereu curatat. Curatarea cosului de fum se face mai des, pentru ca depunerile vor trimite fumul in casa, iar acest aspect va fi extrem de neplacut.

 

Semineu cu focar inchis

Avantaje:
– Sticla termorezistenta nu va permite patrunderea oxigenului in voie, iar acest lucru va ajuta la pastrarea caldurii si la cresterea randamentul semineului;
– Intretinerea lor este ceva mai usoara, comparativ cu cele care au focar deschis. Vei curata periodic cenusa si vei verifica baza hornului.

Dezavantaje:
– Marele dezavantaj este faptul ca acestea nu pot fi montate oricum si oriunde. Este neaparat nevoie sa tineti cont de posibilitatea construirii unui horn cu diametrul necesar.
Exista totusi o posibilitate prin care sa te apropii de ambele, o combinatie a lor. Poti opta pentru semimeul cu focar care are dubla deschidere. Astfel, vei putea inchide sau deschide focarul, in functie de ce iti doresti intr-un anumit moment.

 

Alegerea potrivita
Pe piata vei gasi multe modele de seminee. Tu trebuie doar sa stii exact ce iti doresti. In plus, daca vei arunca o privire pe site-ul celor de la seminee-expert.ro, vei gasi foarte multe modele de seminee din care l-ai putea alege pe cel mai potrivit pentru tine. Echipa de experti in domeniu iti va sta la dispozitie  aici pentru a-ti raspunde intrebarilor, asa ca nu ezita sa ceri cat mai multe informatii despre produsul care te intereseaza. Cu siguranta te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru caminul tau.

Related posts

„Filme în aer liber” la Constanța

Adina Meyers

Pregătește-ți casa de iarnă!

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știi despre placările ceramice

Adina Meyers