Compresoarele de aer sunt echipamente necesare în special pe șantierele de construcții mari. Putând fi utilizate ca sursă de energie pentru sculele electrice.

În același timp, anumite tipuri de compresoare de aer pot fi folosite în

  • atelierele de reparații auto,
  • garaje
  • pentru anumite treburi în jurul casei.

Există tipuri diferite de compresoare de aer, fiecare cu propriile capacități și dezavantaje unice.

De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere în alegerea unui compresor de aer este destinația acestuia. Pe lângă aceasta, ia în considerare presiunea și dimensiunea uneltelor pe care le vei folosi cu acel compresor de aer.

Pentru a alege un compresor de aer potrivit necesităților tale, trebuie ca înainte de toate să te informezi cât mai temeinic cu privire la acest tip de echipament. Să faci o analiză exactă a funcționalitățile pe care fiecare tip de aparat le are. Abia apoi să iei decizia de a achiziționa un compresor de aer care să îți fie util la sarcinile pe care le ai de făcut. Si, în același timp, să îl poți utiliza pentru o perioada îndelungată de timp.

Compresor de aer cu șurub

Compresorul cu șurub este unul dintre cele mai utilizate tipuri de compresoare. Este ușor de folosit deoarece sunt echipate cu un sistem de răcire intern și nu necesită multă întreținere. Acestea sunt de obicei mașini mari, de dimensiuni industriale, care pot fi lubrifiate cu ulei sau pot funcționa fără ulei.

Compresoarele de aer cu șurub generează energie prin intermediul a două rotoare interne care se rotesc în direcții opuse. Aerul este prins între cele două rotoare opuse și crește presiunea în carcasă. Datorită sistemului de răcire intern, aceste compresoare de aer sunt proiectate pentru utilizare continuă și au o putere cuprinsă între 5 cai putere și 350 cai putere.

Compresoare cu deplasare pozitivă

Compresoarele cu deplasare pozitivă cuprind o varietate de compresoare de aer diferite care generează energie prin deplasarea aerului. Compresoarele de aer din această categorie funcționează cu mecanisme interne diferite, dar principiul pentru fiecare este același. O cameră din interiorul aparatului stochează aerul adus din exterior și apoi comprimă încet cameră pentru a crește presiunea aerului și energia potențială.

Compresoare alternativ cu piston

Un tip de compresor des utilizat este compresorul alternativ cu piston. Acest tip de compresor este cel mai des folosit în locurile în care activitățile nu sunt extrem de complexe, cum ar fi în garaje sau în cadrul caselor aflate în stadiul de construcție. Compresorul cu piston nu este făcut pentru utilizare continuă. Compresorul alternativ cu piston funcționează cu un piston aflat într-un cilindru, care compreseaza și dislocă aerul pentru a forma presiunea.

Compresoarele alternative pot fi cu variații simple sau multiple, ceea ce înseamnă și presiune diferită.

Când ai nevoie de mai multă putere, un compresor cu variații multiple este alegerea cea mai bună. Cel cu variantii simple, își face treaba excelent în proiecte simple precum prelucrarea lemnului și prelucrarea metalelor. Compresoarele cu mai multe etape asigură puterea necesară pentru construcții mari și complexe, cum ar fi asamblarea și întreținerea mașinilor. Compresoarele cu piston cu mai multe variații pot ajunge până la 30 de cai putere.

Compresoare dinamice

Compresoarele dinamice de aer generează cai putere prin introducerea aerului cu lame rotative și apoi restricționează aerul pentru a crea presiune. Energia cinetică este apoi stocată ca statică în compresoare.

Compresoare axiale

Compresoarele de aer axiale nu sunt utilizate în mod obișnuit în proiectele de construcție, ci se găsesc în schimb la motoarele de mare viteză de pe nave sau avioane. Au o rată de eficiență ridicată, dar sunt mult mai scumpe decât alte tipuri de compresoare de aer și pot obține până la multe mii de cai putere, motiv pentru care sunt folosite în principal în cercetarea aerospațială.

Compresoare centrifuge

Compresoarele centrifuge de aer încetinesc și răcesc aerul care întră printr-un difuzor pentru a acumula energie potențială. Datorită procesului de compresie cu mai multe faze, compresoarele centrifuge pot produce o cantitate mare de energie într-un aparat de dimensiuni relativ mici.

Acestea sunt utilizate în mod obișnuit pentru șantierele de construcții, cum ar fi uzinele chimice sau centrele de producție a oțelului, deoarece pot ajunge la aproximativ 1.000 de cai putere.

Related posts

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre casele din lemn – avantaje, dezavantaje si costuri

Adina Meyers

4 ustensile ideale pentru pasionaţii de proiecte DIY

Adina Meyers

5 beneficii ale incalzirii electrice in pardoseala

Adina Meyers