Echipele de montatori specializati au inceput sa fie din ce in ce mai cautate pe piata din Romania, aproximativ 10% din business-ul Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator de pe plan autohton, fiind reprezentat de astfel de servicii.

“In ultimii ani, am inregistrat tot mai multe cereri in ceea ce priveste serviciile de montaj, atat cand vine vorba de sectorul public, cat si de cel privat. Cu toate acestea, echipele de montatori specializati sunt contractate mai ales in cazul proiectelor de mare anvergura, aproximativ 30% dintre clientii persoane fizice fiind inca tentati sa realizeze montajul independent, sau cu ajutorul montatorilor neprofesionisti”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit acestuia, peste 10% din cifra de afaceri inregistrata in 2013 – 68,1 milioane de lei – a fost adusa de serviciile de montaj, valoarea acestora in business-ul Symmetrica ajungand la aproximativ 6,81 milioane de lei (1,5 milioane de euro).

In ceea ce priveste destinatia serviciilor de montaj Symmetrica, peste 60% din volumul lucrarilor efectuate sunt realizate in proiecte din sectorul public, restul de 40% fiind impartite in mod egal intre sectorul rezidential/comercial si cel privat (clientii persoane fizice).

In schimb, cand vine vorba de proiectele in care compania a livrat produse pana in prezent, aproximativ 10% dintre cele din domeniul public au solicitat si servicii de montaj. In acelasi timp, proiectele rezidentiale/private in care Symmetrica s-a implicat cu produse au solicitat, in proportie de 30%, si montaj, in timp ce 50% dintre persoanele fizice ce au achizitionat produse Symmetrica au dorit si acest serviciu.

Symmetrica dispune, in prezent, de peste 40 de echipe de montatori specializati, care au acces la cele mai moderne echipamente de lucru si sunt pregatiti in permanenta pentru a se putea adapta cerintelor pietei. In plus, pe langa colaborarea cu o echipa de montatori profesionisti, clientii care aleg serviciile de montaj ale Symmetrica beneficiaza si de o reducere suplimentara la pretul produselor achizitionate si de garantie de doi ani pentru lucrarea efectuata.

Astfel, printre cele mai mari proiecte pentru care Symmetrica a asigurat si montajul se numara si lucrarile publice realizate in parteneriat cu Primaria Iasi, Suceava si Bacau, pavarea parcarilor din cadrul magazinelor Lidl, cat si lucrarile de pe Șoseaua Alexandria – Rosiori.

Cat platesc romanii pentru montaj?

Potrivit reprezentantului companiei, in timp ce peste 70% dintre romani lucreaza cu montatori specializati atunci cand vine vorba de amenajarea curtii, 25% apeleaza la mesteri nespecializati, iar restul de 5% aleg sa isi realizeze singuri lucrarile de montaj.

Astfel, in ciuda faptului ca cei care aleg sa lucreze cu mesteri nespecializati platesc initial un pret mai mic pentru montaj, acestia nu iau in calcul faptul ca lucrarile efectuate de o echipa neprofesionista au o durata de viata mai scurta si atrag cu sine cheltuieli mai ridicate pe termen lung.

In ceea ce priveste costurile unui montaj profesionist, potrivit Symmetrica, romanii platesc intre 20 si de 30 lei pe metrul patrat pentru realizarea unui pavaj pietonal si peste 50 de lei pe metrul patrat pentru montarea unui pavaj carosabil.

Cum trebuie realizat un montaj corect

Atunci cand vine vorba de montarea pavelelor, este foarte important ca toate etapele lucrarii sa fie corect executate: de la sapatura pamantului si pregatirea stratului suport, pana la montajul propriu-zis al pavelelor. Astfel, primul aspect care trebuie luat in considerare pentru a asigura executia unei lucrari de calitate este reprezentat de trasarea terenului pe care vor fi montate pavelele.

„Daca stratul suport nu este pregatit in mod corect, lucrarea de montaj risca sa se deterioreze intr-un timp relativ scurt. In acest sens, deosebit de important este ca initial sa se realizeze o trasare corespunzatoare, cu pante de scurgere a apei si cu o compactare corecta a stratului suport”, a subliniat Sebastian Bobu.

Potrivit acestuia, in functie de tipul suprafetei pavate (carosabila, pietonala sau mixta) si de criteriile estetice ale fiecarui client trebuie calculeaza grosimea stratului suport (balast, piatra sparta, beton) si gasite cele mai optime solutii de dirijare si scurgere a apei din precipitatii.

Dupa aceste operatiuni, se aseaza patul de pavaj ce reprezinta un strat de nisip uscat. Pavelele se aseaza apoi peste acest strat, cu rosturi de 2-3 mm, urmand ca la final acestea sa fie umplute cu nisip fin.  

Related posts

Descopera oferta promotionala de tigla ceramica pentru acoperisuri durabile

Adina Meyers

Cladiri cu consum de energie aproape de zero construite cu BCA

Adina Meyers

Servicii de design interior | Amenajari interioare case la cheie – Nobili Design

Adina Meyers