LifeStyle

Superscrierea Cititorilor: concurs FFFF pentru cei care schimba lumea prin ceea ce citesc

Fundatia Friends For Friends (FFFF) a lansat in luna aprilie Superscrierea Cititorilor, o competitie care isi propune sa promoveze scriitura de calitate si povestile care au puterea sa schimbe lumea. Superscrierea Cititorilor extinde conceptul Premiilor Superscrieri – competitie adresata autorilor, care se desfasoara toamna –, oferindu-le cititorilor posibilitatea de a inscrie texte in competitie.

Mecanismul este urmatorul: cititorii pot inscrie orice non-fictiune romaneasca, pe care o considera valoroasa, pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscrieri. Faza a doua consta in votul publicului, care va stabili shortlist-ul competitiei.  In ultima etapa, juriul va alege castigatorii.

Premiile se ofera atat autorului textului castigator (300 de euro), cat si participantului care l-a propus in concurs: peste 20 de carti si produse oferite de sponsori. Acestia sunt: Friends Advertising, F64, Humanitas, Igloo, Okian, Publica, Tea Forte Romania, Vellant.

Detaliile despre inscrieri – care se fac pana pe 9 mai – si regulament se regasesc pe site-ul competitiei.

Juriul Cititorilor este format din 15 profesionisti din diverse domenii, care pun pret realitatea prezentata prin povesti bine scrise (bloggeri, oameni de comunicare din corporatii, artisti si psihologi): Alex Ciuca, Alex Galmeanu, Amalia Fodor, Andreea Burlacu, Bogdana Butnar, Bogdan Theodor Olteanu, Cristi China, Corina Vasile, Elena Ciric, Madalina Uceanu, Maria Besnea, Monica Jitariuc, Sintia Radu, Tudor Chirila si Vlad Stroescu.   

Cei care participa la Superscrierea Cititorilor au sansa sa incurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului in care sunt relatate evenimentele in Romania. Cel mai important castig al competitiei insa ramane promovarea genului de scriitura care naste castigatori de Pulitzer.

Sorin Tranca, Presedintele FFFF, ne spune de ce a aparut acest concurs: “Ma bucur ca reusim sa extindem Premiile Superscrieri (pe care il veti vedea in plina desfasurare la toamna) si intr-o zona la care eu tin foarte mult, la cititori. Dupa ce am construit un concurs unic prin faptul ca e deschis tuturor categoriilor de autori, iata ca reusim acum si un parteneriat unic: cu cititorii. In mod traditional, ei sunt lasati un pic deoparte in concursurile de multe feluri. Sa citim, deci, ceea ce merita citit.”

Alex Ciuca, membru al juriului si blogger, este de parere ca „Intr-un mediu in care e tot mai simplu sa publici texte, e din ce in ce mai greu sa identifici scrierile care merita citite. Cred ca Premiile Superscrieri, pe de o parte si Superscrierea Cititorilor,  pe de alta parte pot reprezenta o reparatie morala pentru autorii textelor bune pe care le-am ratat pana acum din cauza zgomotului.”

In lista partenerilor care sustin Superscrierea Cititorilor se numara: 121.ro, Academia Catavencu, All Hollow, Casa mea, Decat o Revista, Esquire, HotNews, Inspire Business, Institute, Manager Express, National Geographic, Realitatea, RFI, Romania Libera, Romania Pozitiva, Sub25, Ziare.com.

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor, explorati http://ffff.ro/superscrieri/.

Related posts

Teatru în spaţiu neconvenţional la Goldart

Adina Meyers

Reţeta originală de biscuiți Eugenia. Uite cum se făceau de fapt la începuturi – VIDEO

Adina Meyers

Firmele de curatenie, un moft sau o necesitate?

Adina Meyers