Primăvara este perioada din an în care trebuie să profităm cât mai mult de frunzele și legumele verzi pe care le găsim proaspete în piață. Așa că azi îți propunem o supă cremă de mazăre cu mentă, ceapă verde și parmezan, foarte ușor de făcut.
Ingrediente
O lingură de ulei de măsline
Un cub de unt
O legătură de ceapă verde, curățată și tăiată fâșii
Un cartof, tăiat cubulețe
Un litru de supă de legume
Un kg de mazăre verde (proaspătă sau congelată)
O jumătate de legătură de mentă proaspătă
100 g de parmezan de calitate, răzuit fin
Sare și piper, după gust
Mod de preparare
Pune la încins, într-o oală cu fundul gros, untul și uleiul, iar când vezi că fac o spumă la suprafață, aruncă ceapa și cartoful. Rumenește-le pentru cinci minute, apoi adaugă supa de legume fierbinte și amestecă. Lasă la fiert aproximativ 10 minute, până când vezi că cartoful s-a fiert.
Adaugă mazărea și lasă-o la fier pentru aproximativ cinci minute. Ia oala de pe aragaz, adaugă menta (păstrează câteva frunze pentru decor, la final), apoi mixează supa cu ajutorul unui blender până când vezi că devine o cremă fină. Adaugă sare și piper, după gust.
Mod de servire
Pune supa fierbinte în boluri, presară de deasupra fâșii de ceapă verde, frunze de mentă proaspătă și parmezan.