Fara sa exageram, se poate afirma ca bucataria este una dintre incaperile in care noi ne petrecem o mare parte din timp. Fie ca ne place sau nu sa gatim e bine sa amenajam bucataria astfel incat aceasta sa ne satisfaca un numar cat mai mare de cerinte.

Sunt mai multi pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a ajunge sa ai bucataria la care ai visat mereu, iar despre acesti pasi vom vorbi mai multe in randurile urmatoare. 

Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa te hotarasti asupra bugetului pe care il ai la dispozitie. Incearca sa iti dai seama care este suma pe care vrei sa o cheltuiesti, precum si care este suma maxima pe care esti dispus sa o scoti din buzunar astfel incat sa ajungi la rezultatul final. De ce acesta trebuie sa fie primul pas? Pentru ca in functie de buget o sa stii exact spre ce stiluri de amenajare sa iti indrepti atentia, precum si care vor fi electrocasnicele pe care le vei achizitiona.

Dupa aceea va trebui sa te gandesti la modul in care vrei sa folosesti spatiul pe care il ai la dispozitie. Acest pas este si mai important in momentul in care vorbim de o bucatarie mica, deoarece va trebui sa avem in vedere nu doar aspectul pe care il va avea ea, ci si functionalitatea sa. Pana la urma, in cazul unei bucatarii accentul ar trebui pus pe functionalitate.

Pentru a-ti fi mai usor in amenajarea bucatariei incearca sa iti dai seama care stil ti se potriveste cel mai bine. Acesta e recomandat sa fie in ton cu restul locuintei, dar si cu preferintele tale. Sunt mai multe stiluri de decor spre care iti poti indrepta atentia: stilul minimalist, modern, rustic, vintage, industrial etc. 

Mobilierul joaca un rol foarte important intr-o bucatarie, iar asta pentru ca el este cel care ne pune la dispozitie spatiile de depozitare. In ceea ce priveste culoarea acestuia, noi iti recomandam sa optezi pentru nuantele calde, dar daca bucataria este una mica atunci cea mai buna alegere pentru tine sunt culorile deschise, deoarece vor amplifica senzatia de spatiu, facand incaperea sa para mult mai mare decat este in realitate.

Nu evita sa te folosesti din plin si de spatiul pe care il ai la dispozitie pe verticala. Fie ca vorbim de niste rafturi sau chiar corpuri de mobilier suspendate, prezenta acestora este obligatorie, deoarece ne ofera cateva spatii de depozitare in plus care cu siguranta nu vor incurca cu nimic. Desi nu exista o regula anume aici, noi suntem de parere ca aceste corpuri trebuie sa fie asezate la o distanta de aproximativ 50-60 de centimetri fata de blat.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Finisaje luxury intr-un apartament din Dorobanti

Adina Meyers

Sandwich maker-ul sau soluția pentru sandviciuri delicioase

Adina Meyers

Simplexio, o alternativa futurista la designul de interior contemporan

Adina Meyers