In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa opteze pentru amenajarea locuintei intr-un stil minimalist, iar asta pentru ca in acest fel reusesc sa obtina un camin care sa le ofere relaxare si intimitate. Eleganta este la ea acasa atunci cand vine vorba de stilul minimalist, iar starea noastra de bine se poate accentua profund. Asadar, daca nu ai apelat pana acum la simplitate, de ce sa nu o faci? O sa iti vorbim putin despre el in randurile urmatoare si iti vom oferi si cateva sfaturi care sa te ajute sa accentuezi impresia de spatiu.

Pentru iubitorii de istorie merita precizat ca design-ul de interior minimalist isi are originile undeva la inceputul secolului al XIX-lea, dar au fost nevoie de 100 de ani pentru ca acesta sa capete popularitate si sa ajunga la nivelul la care se afla astazi. Avantajele aduse de acest stil vin si la capitolul costuri, care sunt mult mai reduse, motiv pentru care si opteaza pentru acesta persoanele care nu isi permit sa adopte un design interior mai costisitor.

Daca ne hotaram sa amenajam locuinta intr-un stil minimalist, atunci ne putem bucura de un spatiu luminos si aerisit, lucru care se datoreaza finisajelor in nuante deschise, iar senzatia poate fi si mai mult accentuata in momentul in care o sa adaugam si insertii de gri, bej sau verde-oliv. Cine a spus ca simplitatea nu ofera eleganta si personalitate? Ne putem bucura de liniste si ne putem relaxa in locuinta noastra si fara a o incarca cu elemente inutile si lucruri de care cu siguranta nu ne vom folosi decat de cateva ori.

Nu de putine ori stilul minimalist ajuta in oferirea senzatiei de spatiu, asadar ideal este sa te folosesti din plin de el in momentul in care apartamentul tau este unul de mici dimensiuni. Culorile deschise care sunt specifice acestui stil vor face ca orice incapere sa para mai mare si mai aerisita. Nuantele deschise vor fi alese nu doar pentru pereti, ci si pentru obiectele de mobilier, draperii sau asternuturi. Evita insa sa incarci foarte mult din punct de vedere cromatic camerele. Culorile neutre sunt cele mai potrivite acestui tip de stil, iar specialistii recomanda in special tonurile de gri, verde, bej, alb sau negru. Majoritatea persoanelor aleg sa isi indrepte atentia catre interioarele monocrome.

Lumina este un alt  aspect central al acestui stil. Nu conteaza daca e vorba de cea naturala sau artificiala, e bine sa stim cum sa profitam la maxim de pe urma sa. Cu ajutorul ei putem scoate in evidenta anumite zone din camera spre care vrem sa mutam atentia. In mod normal aici poti opta pentru o lumina difuza, intima, care sa sporeasca senzatia de relaxare.

In ceea ce priveste obiectele de mobilier, aici le recomandam pe cele simple, fine si care nu sunt foarte voluminoase. Evita sa alegi mobila din lemn masiv, ci indreapta-ti atentia doar catre strictul necesar. Intr-un living cu siguranta nu ai avea nevoie de mai mult de o canapea, o masuta, un suport pentru televizor si o biblioteca. Poate un spatiu de depozitare daca ai multe lucruri sau haine, dar nu mai mult. Trebuie sa stii cum sa renunti la ceea ce nu ai nevoie si nu face altceva decat sa iti incarce locuinta inutil.

Related posts

Prima Casa dicteaza tranzactiile din cartierul Dristor

Adina Meyers

Amenajare exclusivista pentru un apartament exclusivist

Adina Meyers

Amenajarea mansardei

Adina Meyers